Naslovna / Bonus za dušu / Ako veruješ u čuda, ona se i dese
Ruski film LED
Ako veruješ u čuda, ona se i dese Ruski film LED

Ako veruješ u čuda, ona se i dese
Ruski film LED

O mnogim se filmovima, u prvim danima prikazivanja, govori da su takvog kvaliteta, da će sigurno biti među najgledanijima. Ovaj ima ogromne šanse da munjevito osvoji ceo svet, ali zaista.

Ruski film „Led“ koji je oduševio bioskopsku publiku u Rusiji i Kini, stigao je i u Srbiju, zahvaljujući DEXIN FILM-u iz Beograda. Mi smo se u startu „vezali“ za njega, s obzirom da jednu od glavnih uloga igra na ovim prostorima omiljeni Miloš Biković.

Ali, kada odgledate film, postaje vam jasno da film ne bi trebalo propustiti, i da on nije u njemu. Srećom jeste, onako mlad, lep i izuzetan. Naš. Talentovani Biković koji uloge toliko ozbiljno shvata, i temeljno im se posvećuje, da je i za potrebe ovog, u Rusiji trenirao, zamislite, umetničko klizanje 4 meseca!

Upoznajemo našeg lepog Miloša, gledamo ga drugačijeg u ovom globalno spektalurnom filmu. Ali su takvi i glumica čija je uloga centralna, prelepa mlada Aglaja Tarasova (rođena 1994. godine) i magični glumac čiji je lik takođe među bitnijim, Aleksander Petrov (rođen 1989-te).

Radnja je sledeća: Nađa kao devojčica koja sanja da se bavi umetničkim klizanjem. Živi u ruskom gradiću Irkutsku (u Sibiru), skromnom ali na obali široke, zimi zaleđene reke Angare. Prvobitno, trener je smatra netalentovanom, ali njena divna majka joj to ne govori nego sama uči osnovnim elementima ovog lepog sporta, bodreći je da ostvari želje svog srca.

Nađa ostaje bez majke, trenerka u rodnom gradiću uočava njene vrline koje je od autsajdera vode do najbolje umetničke klizačice. Upornost, volja, neprekidni rad, žrtvovanje snova radi.

Dalje nećemo otkrivati, osim da se Nađa teško povređuje, po mišljenju stručnjaka kao trajno nepokretna ipak ne da ustaje i hoda već kliza i to vrhunski.