Naslovna / Kolumne / Ivana Đorđević / Zašto je ljubav kao lutrija
KOCKICA JE BAČENA!
Zašto je ljubav kao lutrija KOCKICA JE BAČENA!

Zašto je ljubav kao lutrija
KOCKICA JE BAČENA!

Ima tome dosta godina. Skoro se setih. Drug moje drugarice otkrio nam je jedne večeri svoju teoriju o srcu i kockici

Priča je počela o tome zašto patimo za nekim a on, jedini muškarac u toj trenutno okupljenoj ekipi na sedeljci, poče svoju priču…
Nije da nije. Tako nekako i dođe… Kaže, kad nekog upoznaš, počnete da se zabavljate, sve to ide svojim tokom, to je kao da bacite kockicu, ali ne na sto, nego na srce.

Gledamo ga nas tri u neverici, kakva kockica sad, o čemu ovaj priča? 
Kaže, znate onu latinsku poslovicu – kocka je bačena. E, tako nekako i u ljubavi, samo što je ovde kockica. I kako vas taj neko vremenom okupira, kako počinjete da ga volite, tako ta kockica pušta korenje, koje se obmotava negde oko srca. I što se više volite, ta kockica sve dublje i dublje srasta dok potpuno taj neko ne postane deo vas. U smislu, da se podrazumeva da želite svaki dan da budete zajedno, da se ne razdvajate, da vam je u glavi čak i kada nije pored vas. 

E, zaplet pravi kreće kada se razdvojite, raskinete ne daj bože ili iz nekog razloga više niste ni tako blizu, ni tako bliski. Taj što odlazi čupa i nosi svoju kockicu sa svim korenjem koje je pustio u vašem srcu, duši, telu. Zato bude teško. Otuda rane, ožiljci, suze. Zato toliko boli – objasni naposletku drugar moje drugarice koji se tada sa setom sećao bivše devojke. Dolazile su posle nje razne, ali ova je ostala neprežaljena. Valjda je dugo bolelo.  
Skoro se setih da nam je bio beskrajno simpatičan sa svojom pričom, ali smo se sve tri zgledale tužno kada je završio jer nismo očekivale ovoliki stepen iskrenosti.

Ljubav je definitivno lutrija. Nikad ne znaš šta ćeš izvući. Retki srećnici izvuku pravi dobitak, ali ni to nije garancija sreće. Neki izgube listić, neki proćerdaju to uludo, nesvesni da se neke šanse, kao i ljudi retko nacrtaju u pravo vreme. 

Neki nastave da se kockaju. Promene samo igru, nadajući se da će nova pravila doneti nove izazove. Bacaju kockice dok ne naiđu na pravu ljubavnu kombinaciju.
A dobru kombinaciju čini sreća da u pravo vreme na pravom mestu sretneš nekoga ko nije savršen, ali je za tebe pravi!

Piše: Ivana Đorđević