Naslovna / Dobre priče / Šarliz Teron
SNAGA PRIRODE JE MOJE DRUGO IME
Šarliz TeronSNAGA PRIRODE JE MOJE DRUGO IME

Šarliz Teron
SNAGA PRIRODE JE MOJE DRUGO IME

Holivudska diva i kraljica transformacija svakom ulogom pokazuje zbog čega nije postala zvezda za jednokratnu upotrebu, a najvažniji muškarac u njenom životu ipak je sin Džekson

Trebalo je pobediti sebe, na nekoliko meseci potpuno zaboraviti šta su to glamur i lepota, i smoći snage pa šokirati svet naslovnom ulogom u drami „Monstrum“, od koje se prosto ledila krv u žilama. A i publika je na jedvite jade poverovala sopstvenim očima, pokušavajući da pronađe makar neki trag jedne holivudske dive u toj prestupnici sa viškom kilograma i bora. Šarliz Teron (Charlize Theron) je dobila Oskara, kinematografija jednu od najvećih ženskih uloga svih vremena, a ostatak planete – novu kradljivicu kolektivne svesti. Iako je karijeru počela na modnim pistama, otresita južnoamerička lepotica vrlo brzo je pokazala kakav je majstor za transformacije, a „Monstrum“ je bio samo ulaznica za Bulevar slavnih.

Dve ljubavi. Pre nešto više od godinu dana srce zanosne oskarovke osvojio je kolega Šon Pen. Nije ni čudo što su im se kockice poklopile, budući da oboje igraju po sopstvenim pravilima i ne haju za principe koje nameće svet poznatih. Iako čuvenom glumcu na ovoj vezi zavide mnogi muškarci, Šarliz ističe da je prvo mesto u njenom životu ipak rezervisano za jednog malo sitnijeg gospodina – sina Džeksona, tamnoputog dečačića kojeg je usvojila pre tri godine.
– Iako je još mali i svuda ga vodim sa sobom, već sam počela da primenjujem vaspitne metode kojima se služila moja majka, jer želim da od njega stvorim samosvesnog i slobodnog čoveka. Jasno mi je da sam javna ličnost i da se prati svaki moj korak, ali Džeksona ću zaštititi od javnosti koliko god budem mogla. Privatan život treba da ostane u krugu najbližih, jer jedino zdrava porodica može da garantuje da ćete ostati normalni – smatra lepa Šarliz.

Snaga prirode. Glumica je odrastala u surovim uslovima gde nije bilo mnogo izbora ni vremena za razmišljanje.
– Mislim da bi moje drugo ime moglo da glasi „Snaga prirode“. Umela bih odlično da se snađem kad bih se izgubila negde u divljini. Ne znam kako bi se gradske devojke ponašale kada bi morale da se bore za opstanak. Ja sam sigurna da bih sve preživela. Oduvek sam više volela da kampujem po nepoznatim predelima nego da uživam u luksuznim odmaralištima. To je oduševljavalo sve sa kojima sam se zabavljala.

Raskid nekada i nije tako loš. Nakon raskida sa Stjuartom Taunsendom, Šarliz je dugo bila sama. Međutim, ona tvrdi da taj period i nije bio tako loš, jer joj je omogućio da se posveti majčinstvu i sagleda šta će dalje.
– Nekada mi je bilo neophodno vreme koje sam odvajala samo za sebe, ali sada više nemam tu privilegiju, jer svom sinu uvek moram biti na raspolaganju. Džekson i ja smo bili dovoljni jedno drugom, a onda se pojavio neko ko je naše živote učinio još boljim.

Prirodno i opušteno. Iako voli da izgleda lepo misli da se glamur može ispoljiti i na razne druge načine.
– Najbolje se osećam kada ne moram da stojim na visokim štiklama i kada na licu nemam ni trunku pudera. Farmerke su mi i dalje omiljeni komad garderobe, a više volim da sednem na motor nego u kola. Možda sam prošla pored vas na “harliju”, a niste ni obratili pažnju? Sad više ne vozim tako brzo. Postoji prioritet u mom životu, ali to nisam ja. Mom detetu je potrebna majka.

Uspela sam da ostanem tako normalna. Nikada joj se nije dopadalo kako neke slavne ličnosti razotkrivaju svoju intimu.
– Odbijam da budem deo toga. Verujem u pristojno ponašanje, trudim se da u tom smislu ne pravim pogrešne korake. Svima u filmskom svetu je poznat moj stav prema šou biznisu, a to što sam uspela da ostanem normalna smatram najdragocenijom stvari u celoj ovoj priči. Jer, danas ste neko, sutra ste niko. Ništa ne traje večno.

Tekst: Snežana Ilić