Nekada mogu i da vas zgranu SEKSUALNOST U SNOVIMA

Nekada mogu i da vas zgranu
SEKSUALNOST U SNOVIMA

Primer sna
Jovana, 42 godine, živi u skladnom braku, veoma opterećena poslom jer smatra da je, na neki način, iskorišćena od strane kolega koji je “zatrpavaju” obavezama, sanja:
“Sama sam u kancelariji u kojoj u stvarnosti radim sa još pet osoba. Njihovi radni stolovi su prazni, na njima nema radnog materijala i izgleda kao da nisu ni došli na posao. Radim samo ja. Odjednom u sobu ulazi kolega koji radi na drugom spratu i sa kojim sam u realnosti u dobrim ali površnim odnosima. U mojim očima je on jedan od onih koji najmanje rade u kolektivu, vešto se “izvlačeći”, pa upravo pomišljam kako je došao da se prošeta do drugih kancelarija da bi što manje vremena proveo u svojoj. Međutim, on mi prilazi i počinje bez reči da me grli i ljubi, što me veoma uzbuđuje. Takođe sam i začuđena jer iako i u realnosti dugo radimo u istroj firmi, nikada između nas nije postojalo seksualno privlačenje. Nastavljamo ljubavnu igru i na podu vodimo strastveno ljubav u čemu oboje uživamo.”

Komentar sna
S obzirom da ste naveli da ste sasvim zadovoljni odnosima sa svojim suprugom, da je kolega iz sna u braku i da nikada između vas dvoje nije bilo seksualnih tenzija, ovaj san se nikako ne može tumačiti bukvalno, kao predznak da vam predstoji romansa. Moguće je, međutim, metaforično tumačenje koje govori da ste vi doneli autentičnu odluku da promenite svoje ponašanje na poslu i da se više ne predajete bespogovorno izvršavanju tuđih radnih zadataka, upravo kao što to u stvarnosti radi kolega s kojim u snu vodite ljubav. Seksualni odnos koji vam u snu izuzetno prija može se shvatiti kao vaša namera da se “spojite” tj. “poistovetite” sa njim ali ne u seksualnom smislu već u smislu prihvatanja njegovih osobina, a u ovom slučaju se radi o ležernom odnosu prema poslu. Očigledno je da ste iritirani međuljudskim odnosima koji postoje na vašem radnom mestu ali, iako ste odavno rešavali da prekinete ustaljenu praksu koja je bila na vašu štetu, ovaj san govori da ste konačno tu odluku i suštinski u sebi doneli.

Tekst: dr Mirjana Đurđević

Čitaoci snove mogu slati na e-mail drmirjana@antistresvodic.rs. Potpunu profesionalnu analizu snova zainteresovani mogu dobiti samo u ličnom kontaktu sa dr Mirjanom Đurđević, profesionalnim analitičarem snova (informacije na telefon 064/932 74 20, posle 14 h).

Antistres misao