Naslovna / Čuvari zdravlja / Nakit koristan za raspoloženje
Safir otkriva preljubu
Nakit koristan za raspoloženjeSafir otkriva preljubu

Nakit koristan za raspoloženje
Safir otkriva preljubu

Po tradicionalnim verovanjima dragulji nisu samo ukras i statusni simbol već zbog snažnih energetskih vibracija deluju na psihu i stanje organizma. Drevni narodi su drago kamenje koristili kao ljubavne talismane, moćne amjalije, ali i u terapeutske svrhe kao sastojke medikamenata, i u kozmetici (prah se nanosio kao šminka).

Akvamarin, poludragi kamen predivne plavo-zelene boje mora, po verovanju donosi sklad. Koristi se i za lečenje upalnih procesa, posebno desni i grla. Preporučuje se da ga nosimo blizu obolelog mesta, ali i na važnim sastancima jer pomaže uspostavljanju razumevanja.

 Akvamarin_antistres_vodic

Ametist se smatara iskonskim  ”kamenom sreće”. Boja mu je od bledo ružičaste do tamno ljubičaste. Pozitivno deluje na raspoloženje, ublažava nervozu i opušta. Delotvoran je protiv glavobolje, odličan protiv depresije. Treba ga nositi kao ogrlicu ili privezak, i najmanji detalj od ovog kristala doprinosi osećanju zadovoljstva.

 ametist_antistres_vodic

Biser simbolizuje čistu ljubav, a legenda kaže da je zalog trajne ljubavi. Veruje se da kada biseri potamne, ukazuju na promenu u organizmu, ali i upozoravaju na predstojće ljubavne poteškoće. Preporučuje se da se  obavezno skinu kada izgube sjaj.

Biser_antistres_vodic