Naslovna / Kolumne / Ivana Đorđević / Kolumna
Zašto su lepe žene – same
Kolumna Zašto su lepe žene – same

Kolumna
Zašto su lepe žene – same

Tad kad sam najbolje izgledala u svom životu, i zarađivala najviše, imala sam najtruliji ljubavni život – rekla mi je tiho šapatom saučesnički moja draga drugarica, majka sina i ćerkice.

Gledale smo njene fashion editorijale u kojima liči ni manje ni više nego na Keli le Bruk, a reći ću samo da je dotična glumica pre godinu-dve proglašena za najlepšu ženu sveta.
– Vidiš, baš tad su mi se svi divili i zanimljivo… niko mi nije prilazio. Ne računam naftaše, brodovlasnike i ostale vlasnike sveta. To mene nikad nije zanimalo. Oni bi me ionako stavili kao vazu u ormar i pokazivali po potrebi. Ja sam uvek htela ljubav.
– Pa dobro, šta si radila? – ko velim da pitam, možda nešto saznam, jer ovo sve zvuči jako poznato.
– Ništa, prestala sam da se kockam ko ranije i furala sam tu neku prirodnost. I desilo se čudo, verovala ili ne. Prilazili su mi muškarci više nego ikada pre. Delovala sam im valjda nežno, koketno, prirodno… šta god, ali počeli su da mi prilaze.

Kroz razgovor saznadoh da prelepa, doterana devojka deluje pomalo zastrašujuće na svoju ciljnu grupu. Ako uzmemo da je to normalan muškarac, koji želi normalnu devojku – verovali ili ne – njena lepota je faktor nestabilnosti. Sijaset pitanja se tu vrzma po glavi – ko zna koliko košta da izađeš sa jednom ovakvom devojkom, ko zna šta će da naruči, treba da prodam babin stan da je odvedem na more i slične gluposti.
– … ali zaista gluposti – rekoh tiho – Meni niko nikad nije verovao da sam jako jednostavna. Čak i oni koje sam pustila blizu sebe. Lakše im je bilo da pomisle da sam uobražena, nego da mi daju šansu i pokušaju… pa samo da me vole.

Ode to dalje… nekim svojim tokom, a ja se setih priče jednog mog dragog druga koji tri meseca nije mogao ništa ako me pratite, s voljenom devojkom koju je muvao mesecima, jer je čuo neku priču tipa da je ona nezajažljiva u seksu i da je bivšeg ostavila jer nije mogao da je zadovolji. Kako su u strahu obično velike oči… on je i bukvalno dobio strah. A kad se muškarac tako silno preplaši… tu je đavo odneo šalu i obično do seksa – ništa! Iz čistih hemijskih razloga.
I sećam se, pitala ja, kako bre ništa, onakva riba! Kaže čovek – ništa. Kako pomislim da je ninfomanka, samo blokada. I ništa, ljubimo se mi, ide to… ali hemijska reakcija iz mozga ne šalje signale dalje.
– Dobro da te nije ostavila! – izlete mi.
– Htela je, ma ćuti! Znala je moju bivšu, jednom me čak i napala! S njom si hteo, a mene nećeš! Jao jedva sam se živ izvukao… Gde da joj kažem ja hoću, ali ne biva, ženska glavo!
– I sve zato što si čuo da je čudo u krevetu?
– Samo zato! E, kako prođe tri meseca, valjda sam se opustio, dođe sve na svoje, pade seks! Nismo izlazili dva dana iz kuće! – pobedonosno mi reče sa osmehom zadovoljstva.
Naravno da sve što preležiš posle i bude smešno na svoj način. Iako bi tad možda naglas kukao.

Neverovatno što malo ljudi zna da je lepim ženama dovoljno par komplimenata i malo pažnje. I da su tad srećne. Lepe žene uglavnom druge žene ogovaraju, jer nikad neće biti poput njih, a muškarci o njima pričaju ribolovačke priče, jer ih nikad neće imati. I zato su realno lepe žene same. Ne veruje im se. I od njih se očekuje čudo.

Tri puta se proverava da li lepa žena ume da voli, da li je ozbiljno mislila kad je rekla šta je rekla, a muškarac kraj nje najradije bi da je skloni od svih pogleda.

Čisto da se uveri da drugog nikad više pogledati neće.
A ključ od ženskog srca drže pažnja i pokazivanje ljubavi. I redovan seks. To je vrlo važna stavka. Žene slabo žele da menjaju partnera sa kojim im je sjajno u krevetu. I slušaće samo onoga ko im tamo nađe žicu.

Samo taj investitor u ženinu vernost mora da ume da je osvoji. Da joj ponekad kaže da je lepa. Da je odvede za ruku i prošeta s njom kraj reke. Da joj pusti poruku “mislim na tebe”. Da joj samo kaže “obuci nešto lepo, izlazimo”.

Ko ume bar jedno od svega ovoga, može da se kladi da je žena kraj njega – njegova zauvek.

Piše: Ivana Đorđević
Foto: Dalibor Milošević