Naslovna / Kolumne / Ivana Đorđević / Kolumna
Najvažnija reč na “O”
Kolumna Najvažnija reč na “O”

Kolumna
Najvažnija reč na “O”

Nervozno gasi cigaretu i na licu joj vidim da kuje plan kako da povrati orgazam.
– Vidi, ručni rad bi ovde pomogao, ako me razumeš. Možda bih mogla sebi da posvetim ceo jedan dan. Ne ide da ga zovem i da mu bilo šta pričam. Ipak se on od jel’te nemilog događaja nije nijednom javio. A ja sam toliko toga imala da mu kažem.

Ima Boga, pomislih. A bio je fin mladić, ne mogu da kažem. I mnogo su bili slatki zajedno. Onako pravi par. O seksu da ne govorim.
– Zašto, pobogu i dalje misliš na njega – ote mi se naglas.
– Zato što mi ni sa kim nije kao sa njim – reče tiho i pogleda u pod.
– Ne muči sebe više. Zbog nečega si opterećena, umorna, može da bude milion i jedan razlog.
– Moja doktorka kaže da je sasvim ok, da nastupi sušni period s vremena na vreme – reče mi stručno.
– Ti si i doktorku zvala da je pitaš – pitala sam zamišljajući izraz lica doktorke dok joj ova moja saopštava vesti o prirodnoj katastrofi.
– Naravno! Sagledala sam problem sa svih aspekata. I kad me ovaj moj pitao jel’ sve ok, videh da je bio zabrinut baš, znaš kako se muškarci tripuju da to ima veze samo sa njima, pa im prorade kompleksi pa posle umesto da svršiš ko žena, ti moraš da dubiš na trepavicama dok ponovo sve proradi kako treba.
To volim kod nje. Što i od seksa napravi komediju!
– Veruj mi ja do sad čula nisam da jedan čovek toliko može da obeleži ženu da ona i posle toliko vremena i dalje misli na njega! Da je bilo koja druga žena u pitanju, ja bih shvatila, ali ti…
– Pa ja sam ta bilo koja žena koja je u iskušenju da pozove bivšeg momka da vidi da li joj centar za zadovoljstvo radi kao i pre.
– Vidi, ja ga ne bih zvala da je zlatan, a ti kako hoćeš. Mislim, ja ću te podržati šta god, samo da dobijemo povoljne vesti.

Javila se posle dve nedelje. Gde, kako i kad je nahvatala bivšeg ne znam, kako su se dohvatili ni to nisam smela da pitam. Uglavnom samo mi je stigla poruka:
Moja funkcija na O – radi. I bila sam u pravu. Morala sam da angažujem prethodnog majstora.

I posle čovek kako da bude pametan. I muškarac i žena instinktivno osećaju ko je za njih – par. Evolucija je udesila da to tako radi. Muškarci nekada i naprave kompromis, pa nađu neku koja je ispod njihovih kriterijuma i onda pate ceo život, jer su tražili dobar seks, a dobili dobar ručak. Ali žene, čak i ako to svesno urade, uvek se vrate onome s kim im ta magična reč na O, redovno dolazi.

Piše: Ivana Đorđević