Ko i šta definiše lepotu
Film Baš sam lepa

Ako želite da se krajnje opušteno smejete uz film, evo preporuke za jedan koji se pojavio krajem proleća.

Ovaj američki film nije imao veliku reklamu, pa plakat i naslov mnoge možda nisu privukli. U originalu naslov mu je „I feel pretty“, kod nas je preveden kao „Baš sam lepa“ a na fotografiji je bucmasta glumica Ejmi Šumer.

Nju mnogi ne znaju. Ona je zapravo vrsna američka stend ap komičarka, pozorišna, televizijska i filmska glumica, uglavnom naravno – u komedijama.

Ejmi Šumer se nije gojila za potrebe filma, takva je, sada nešto krupnija nego kada je pre 12 godina krenuo njen uspon. Ali, to je ona. I sjajna je. Tu težinu nosi i nema problem s tim, što je za ovaj film važno. Evo i zašto.

Ejmi glumi mladu ženu Rene Benet, vrlo nesigurnu, bez trunke samopouzdanja, ženu koja se sebe stidi i sklanja od sveta koji misli da ne zaslužuje. Stalno je između pokušaja da nešto uradi i očajanja i razočaranja da je bezvredna. Odlazi u fitnes centar, sramota ju je, dolazi u razne komične situacije, pa se povlači, tuguje.

Rene misli da bi mogla mnogo više samo da je lepa spolja, da nema taj veliki stomak, da joj ruke i noge nisu tako debele. Ovakva, misli, ne zaslužuje ni bolji posao, ni lepšu odeću, ni dečka. I mašta da bude kao mršavice oko nje koje sa divljenjem gleda, kao boginje.

I tako, prilikom jednog odlaska na čas spininga u fitnes centru, ona pada, jako udara glavom o pod i kada se probudi iz nesvesti odjednom sebe vidi sasvim drugačijom – ravnog stomaka, tankih ruku i nogu, mršavog lica. I postaje drugačija ali iznutra, drugačije razmišlja, ima ogromno samopouzdanje i hrabrost, veru u sebe.

Pages: 1 2