Monika Beluči

Monika Beluči
ZAVOLITE SEBE, I CEO SVET ĆE BITI VAŠ!

U četrdesetoj je rodila prvo dete, u četrdeset petoj drugo, a sa pedeset je postala – Bond devojka. Muški deo populacije, a možda i ženski, smatra da su pre (i posle) nje sve 007 dame smešne, iako je film tek počeo da se snima

Posle tri decenije duge karijere i bezbroj titula za najlepšu ženu sveta i svih vremena, Monika Beluči se novom ulogom pridružuje jatu zvezda koje je lansirala franšiza o čuvenom tajnom agentu, s tim što njoj ovaj izazov više dođe kao kruna dosadašnjih uspeha nego kao odskočna daska.
Seks simbol evropske kinematografije u poslednje vreme često boravi i u našim krajevima, a svi koji su imali prilike da je upoznaju tvrde da njenom statusu dive doprinosi upravo to što se ne ponaša kao diva. Ništa čudno, jer i sama Monika često ističe da se tajna glamura i elegancije krije u jednostavnosti i moći da se i nakon najvećih uspeha sa obe noge čvrsto stoji na zemlji, među ostalim ljudima.

Obično se postidim kad mi neko kaže da sam lepa i kad čujem ostale komplimente kojima me sa svih strana obasipaju. Zaista nemam takvu sliku o sebi, iako na njoj svi insistiraju. Bez lažne skromnosti, ja sam sasvim normalna žena koja je samo vešta u prikrivanju sopstvenih mana, a Italijanke odlično znaju kako se to radi.
Nakon prvog porođaja moje telo je počelo da se menja, a osećam i da me polako izdaje, što je potpuno normalno budući da sam napunila 50 godina. Žene moraju da shvate da ne postoji savršena lepota. Umesto što toliko vremena troše na brigu o izgledu kako bi se dopale drugima, bolje da maksimalno uživaju u životu i vremenu provedenom sa porodicom i da rade ono što ih čini srećnim.

Manika Beluči 1
Naša novinarka sa Monikom na Mokroj Gori

Jedva sam čekala da dobijem decu, iako mi se to dogodilo u možda poznijim godinama. Majčinstvo me je promenilo, postala sam jača, kompletnija ličnost. Sve što danas radim, radim za svoje kćerke. One su potpuno drugačije nego što sam ja bila u tom uzrastu. Čini mi se da već sada znaju mnogo više od mene.
Kroz rad svakodnevno otkrivam nove stvari o sebi. Kada snimam film, onda sam javna ličnost. Kada se vratim kući, onda sam majka. Posao je moja strast i potreban mi je, ali mi je isto tako bilo veoma važno da prođem kroz ulogu majke. Uz dobru organizaciju i dobru volju sve to može lepo da se kombinuje. Zato sebe smatram ispunjenom osobom.
Skoro svaka američka glumica izgleda kao neuhranjeno dete. Verovatno postoje muškarci kojima se takav sklop tela dopada, ali sigurna sam da ima mnogo više onih koji ne žele kosti nego stvarnu osobu. Kako žena može za sebe da tvrdi da je savršena ako često pribegava plastičnim intervencijama, drži iscrpljujuće dijete, nekoliko sati dnevno provodi u teretani i čitavo bogatstvo troši na razne kozmetičke preparate koji usporavaju starenje? Zavolite sebe i svoje telo, i ceo svet će biti vaš.

Tekst: Snežana Ilić