Naslovna / Otvoreni um / Bez granica / Kako da izbacite iz života energetske vampire
NE BUDITE HRANA NEGATIVNIM LJUDIMA
Kako da izbacite iz života energetske vampire NE BUDITE HRANA NEGATIVNIM LJUDIMA

Kako da izbacite iz života energetske vampire
NE BUDITE HRANA NEGATIVNIM LJUDIMA

Ne možete ih sve ukloniti odjednom, pojedini će još neko vreme biti tu, a neke nećete moći nikako. Za one koji vam nisu bitni, rešenja su jednostavna, jer vas manje emotivno pomeraju. Umesto da ih slušate, pevušite u sebi, dišite dublje, gledajte ih sa osmehom. Ne reagujte tako što ćete im oponirati ili ući u RASPRAVU.
Ovo poslednje važi i za sve ostale energetske vampire oko vas/nas. Nema potrebe da dozvolite da se njihove reči ili postupci zadržavaju i zauzimaju prostor u vašem srcu i umu. Ponavljate to sebi, posebno dok je „vampirizam“ u toku.
Ako možete, jednostavno se udaljite od te osobe, zamišljajte sebe u krugu energije u koji taj neko ne može ući. Iskustva mnogih pokazuju da se GRANICA postavljena vašim mislima oseća, te postajete nezanimljivi drugoj strani. A do vas zaista dopire manje ili nimalo negativnosti. Neka misli o vama da ste uobraženi, nevaspitani, neka misli šta hoće. I da mu dozvolite da crpi život iz vas, u jednom trenutku bi vas zažvakao i mislio isto. Svejedno je, dakle.

SL 4 Energetski vampiri

Uvek imajte u mislima činjenicu da ste vi jedini vlasnik i čuvar vašeg energetskog prostora

Ako ste vešti u nekoj od tehnika, možete pokušati da promenite iz negativne situaciju u bar neutralnu. Da skrenete s te teme i da ne reagujete na prvobitne impulse. Naivno, kao što to deca rade, sa omehom na licu, prave kičme, kao da niste čuli i osetili prethodnu situaciju. Možete „STAVITI TAČKU“ na vampirizam tako što ćete reći: super, odlično, u redu. Možete i nastaviti: nego, da li si videla, čula, pogledaj…
I na kraju, uvek budite svesni da su njihove reči i ponašanje odraz njih, a ne vas. Uvek imajte u mislima činjenicu da ste vi jedini vlasnik i čuvar vašeg energetskog prostora. Da biste imali zdrav, srećan i pozitivan život, apsolutno je važno da se okružite ljudima koji promovišu isti način života.

Tekst: Željka Zebić