Naslovna / Otvoreni um / Antistres kalendar / Edukativna tribina o vantelesnoj oplodnji
Za zdravije i brojnije potomstvo
Edukativna tribina o vantelesnoj oplodnji Za zdravije i brojnije potomstvo

Edukativna tribina o vantelesnoj oplodnji
Za zdravije i brojnije potomstvo

Vreme: 1. jun 2018, 12 h
Mesto: Hotel “Zepter”, (Terazije 10, Beograd)

Učestvujte na Askinoj tribini o vantelesnoj oplodnji: Osvojite vredan poklon i zakažite besplatne lične konsultacije sa stručnjacima

Fotografija Svetski dan deceNaša država je prepoznala značaj ovog problema pa je tako prošle godine najpre podigla starosnu granicu za žene koje ulaze u proces vantelesne oplodnje sa 40 na 42 godine, a onda je donet i novi Zakon o biomedicinski podpomognutoj oplodnji.

S obzirom na to da ovaj zakon čeka na svoje kompletiranje i potpunu primenu, a i da je nedavno doneta odluka da država više ne plaća samo tri prokušaja vantelesne oplodnje ženama koje se nadaju prvom detetu, već da će se finansirati i pokušaj za drugo dete, otvaraju se nova pitanja i nedoumice.

Baš zbog toga što treba da damo odgovore i razjasnimo i najsitnije detalje, Udruženje žena “Naša Aska” vas poziva da učestvujete sa nama u razgovoru na ovu temu, da date svoje sugestije, da saznate nešto što će vam biti korisno ako ulazite u proces vantelesne oplodnje ili ste već u njemu, ali i da dobijete vrednu nagradu, ako baš Vi budete imali sreće.

*** Najsrećnijem paru vredan poklon ***

Najsrećnijem paru, koji bude u publici, Specijalna bolnica za ginekologiju sa porodilištem „Jevremova“ iz Beograda, članica MediGroupe, pokloniće stimulisani ciklus vantelesne oplodnje sa svim neophodnim lekovima koji se koriste tokom ciklusa.

Edukativnu tribinu o vantelesnoj oplodnji pod nazivom “Za zdravije i brojnije potomstvo” Udruženje žena “Naša Aska” organizuje na Svetski dan dece u petak 1. juna.

Događaj će se održati  u 12 sati u hotelu “Zepter”, (Terazije 10, Beograd).

Besplatne konsultacije

Zaineresovani parovi, ali i žene koje su se same odlučile na korak vantelesne oplodnje sa nepoznatim donorom mogu da zakažu i besplatne konsulatcije sa stručnjacima iz Klinike za asistiranu reprodukciju “Embryolab” iz Soluna. Važno je samo da se svi zainteresovani prijave na linku https://secure.embryolab.eu/events/beograd-june-2018/ kako bi rezervisali svoj termin jer je broj mesta ograničen. Konsultacije će biti održane od 15 do 20 sati  (1. juna. 2018. godine u hotelu “Zepter”, Terazije 10, Beograd).

Publici koju će činiti parovi, ali i žene koje su se same odlučile da vantelesnom oplodnjom postanu majke, obratiće se:

  • Slavica Đukić Dejanović, ministarka bez portfelja
  • dr Aleksandar Stefanović, direktor Klinike za ginekologiju i akušerstvo Kliničkog centra Srbije
  • dr Mima Fazlagić, ginekolog i članica Udruženja žena “Naša Aska”
  • MD M.Sc Michalis Kiriakidis, reproduktivni ginekolog, Klinike za asistiranu reprodukciju “Embryolab” iz Soluna
  • dr Danka Grudić, direktorka Specijalne bolnice za ginekologiju sa porodilištem “Jevremova” iz Beograda

Nakon zvaničnog dela tribine publika će dobiti mogućnost da direktno postavi pitanja učesnicima.

Obavezna prijava prisustva na tribini

S obzirom na to da je broj mesta za publiku na tribini ograničen obavezno je da prijavite svoj dolazak. Pošaljite nam mejl na adresu aska@aska.rs i napišite vaše ime i prezime i da li dolazite sami ili u paru. Potvrdu rezervacije vašeg mesta dobićete u odgovoru na mejl koji ste poslali.

Foto: Pexels