ASTRO

ASTRO ĆOŠE ALIsa
„Ogledalce, ogledalce ko je najlepši na svetu?“

Priča o lepoti spolja i siromaštvu unutra, ne prestaje da se vrti. Zato bajke tako dugo opstaju, podsećajući nas na drage izmišljene likove. Da l’ su baš izmišljeni, ili liče veoma na nas i ponašanja koja su nam poznata. Ogledalce je naravno Mesec. Odraz u ogledalu je Neptun – lažna slika. Ono što mi vidimo je Sunce – ego. Zato volim Alisu koja uđe u ogledalo. Tamo više voli da se izgubi, da traga i otkriva delove svoga sna, nego da sebe laže, da je najlepša na svetu. A astrologija bi recimo Alisi dala Veneru u Blizancima, Snežani Veneru blizu Saturna u Jarcu, a zloj maćehi Veneru u Ribama i Saturna preko puta u Devici blizu Plutona – sujeta sa elementima sadizma.

Evo tabele:

Astro

Tumačenje:

Mesec je u Škorpionu 23. decembra. U ponedeljak tokom dana prelazi preko Marsa. Em je u znaku koji mu ne prija, em sa Marsom ima susret, i još pada prema Suncu i ulazi u zonu kada je balsamovan. Razdražljivost, nepristojne reči, mladići obdareni žargonskim rečnikom bacaju pedarde. Mesec ima i trigon sa Neptunom, pa misli nema veze ako je popio malo više. Ponedeljak je inače Mesečev dan. Sve je još usporeno i uspavano, još nije počela radna nedelja. Ali ovaj ponedeljak biće napet. Predveče Mesec ulazi u Strelca, pa je sve lakše malo. Devojke polaze u kupovinu. Pri tom samo piše da je sniženje, sniženja nema. Trošak treba dobro rasporediti, ako je to moguće uopšte. Pred Novu godinu domaćice žele da kupe nešto lepo i ponove kuću: ukras za jelku, salvete, stoljnjak.

25.decembra Mesec je do večeri veseo, a od večeri ulazi u tugu – ulazi u Jarca – mesto svog pada. Prisećanje na drage ljude kojih više nema. Poseta starim ljudima i druženje sa njima. Pokloni koje su pripremali za nas u srce diraju. Oni starci loše volje, promene raspoloženje, ako ih neko pita za savet. Iako to više niko ne radi, jer je bože moj, došlo je novo vreme… Mnogo lepih reči i divnih želja uputićemo jedni drugima, kao da ćemo tim rečima pobediti vreme. 26.decembar. Četvrtak. Poklapanje Meseca i Sunca u 7h 13min – mlad Mesec u Jarcu i pomračenje Sunca. Biće vidljivo azijskim zemljama. Dan za tihovanje. Ne počinjati ništa bitno. Astrologija od davnina pomračenja ne beleži kao dobru stvar. Senzacionalan je samo prizor. Kažu da nije dobar za vid. Inače Svetlonose planete u astologiji jesu Mesec i Sunce i predstavljaju oči – vid. A pomračenja nema, ako se ne poklope sa Mesečevim čvorovima. To su dve suprotne tačke, tačke preseka Mesečeve i Sunčeve putanje. Glava i rep Zmaja. Sev.čvor – glava, pokazuje budućnost, teži ali bolji put. Juž.čvor na kome je sada Sunce i Mesec – prošlost, lakši i loš put – rep Zmaja. Ako je verovati astrologiji – treba ovaj dan posvetiti porodici. Severni čvor je u Raku, pokazuje nam pravac koji je ispravan i kako da oblikujemo naredni period. Narodi sveta treba da se okrenu sebi, kroz ljubav, brigu i uvažavanje svih naroda.

Pages: 1 2