Naslovna / Otvoreni um / Alternativni izbori / Asja Širovnik Moškon
ČUDA SE DEŠAVAJU KAD OTVORIMO SRCE
Asja Širovnik Moškon ČUDA SE DEŠAVAJU KAD OTVORIMO SRCE

Asja Širovnik Moškon
ČUDA SE DEŠAVAJU KAD OTVORIMO SRCE

Još od malih nogu je osećala da svet, kako ga doživljavamo, krije u sebi mnogo više od onog što većina ljudi primećuje. Uvid u druge dimenzije uz pomoć regresije omogućio joj je da upozna svoju dušu i da znanje koje je primila nastavi da širi dalje

Kao dete, mogla je da vidi crni oblak oko glave osobe koja je imala brige i mnogo puta poželela da jednostavno kaže: “To je samo crni oblak, to nije istina i to nije stvarnost”. Kako je odrastala, naučila je da živi u dva paralelna sveta: prvi, u kojem je perfektno funkcionisala u društvu, školovala se, putovala po svetu, učila strane jezike i upoznavala razne kulture. Drugi je bio samo njen svet, ispunjen svetlošću, bićima ljubavi, noćnim izletima u dimenzije koje se nalaze na drugoj strani svetlosnih portala. Taj drugi svet je brinuo i vodio računa o njoj. Kad joj je nešto trebalo, okrenula bi se bićima više inteligencije i uvek primila pomoć.
– Navikla sam da se čuda dešavaju kad uđemo u taj svet, i kad otvorimo svoje srce da bismo primili vođstvo koje nam pruža, kaže danas Asja (Asya) Širovnik Moškon, licencirani regresoterapeut Njuton instituta (Newton Institute), duhovni vodič i hipnoterapeut.

Svako mesto je nešto pružilo. Naša sagovornica je diplomirala književnost na Institutu u Bostonu, a onda je nastavila obrazovanje na studijama psihoanalize, koje je, po njenim rečima, napustila jer su bile previše usmerene na lečenje bolesti, a ne na razvoj pojedinca. Ali, to iskustvo joj je pomoglo da prepozna gde želi da usmeri svoj život.
– Magisterij iz psihonalaize, koji sam pohađala u Bostonu u Americi, obogatio je moj život time što mi je otvorio vrata do čovekove psihe, do podsvesti, njenog delovanja. Sigurna sam da mi je poklonio dublja saznanja o čoveku, ljudskoj psihi i evoluciji.
Život je Asju vodio na različite krajeve sveta, u potpuno različita kulturna miljea. Danas joj je teško da odabere jedno mesto koje joj je najviše prijalo i odgovaralo njenoj duši, jer joj je svaka zemlja i grad u kojem je živela, pružila ono što joj je u određenoj fazi života bilo potrebno.
– Ipak, osetila sam da se moja duša duboko odmara i puni energijom prirode na Novom Zelandu. Tamo sam iskusila moć prirode u svoj njenoj veličanstvenosti i susrela se sa drevnim narodom – Maorima, koji su mi na veoma suptilnom nivou predali njihove energije, znanja i sposobnosti lečenja.

Holografsko lečenje. O tome zbog čega je izabrala baš regresoterapiju kao svoj duhovni put i ko je koga u stvari izabrao, naša sagovornica iskreno kaže:
– Verovatno je regresoterapija izabrala mene. Sećam se jedne žene, koja je već na samom početku tog procesa došla do mene kako bi se izlečila od kliničke depresije. Njeno stanje je bilo dosta kritično i nisam bila sigurna da li mogu da joj pomognem. Ali, već se u njenoj prvoj seansi pored nje pokazalo biće svetlosti i odvelo je na jedno specijalno mesto, gde je “primila” lečenje, koje je prolazilo kroz njen sadašnji život, a i mnoge prošle živote. Ovo holografsko lečenje koje je ta žena doživela na seansi, ostavilo je na nju i na mene jak utisak. Njeni osećaji su se menjali tokom svake seanse, doživljavala je susrete sa svojim duhovnim vodičem, da bi nakon nekog vremena osećala ponovnu radost, veselje i pouzdanost u život. U to vreme, osećala sam da ova druga strana na neki način utiče na moj rad sa klijentima i da mi se otvaraju vrata kroz koja moram proći. Poziv za Newtonov Institut (Majkl Njutn je poznati regresoterapeut koji je napisao svetske bestselere Putovanje duša, Sudbina duša…), došao je jako spontano, ali u isto vreme i sudbonosno.