7 načina da budete srećni PRESTANITE SA PRONALAŽENJEM IZGOVORA

7 načina da budete srećni
PRESTANITE SA PRONALAŽENJEM IZGOVORA

4. Prestanite da kritikujete druge
Dozvoljavajući negativnim emocijama da vladaju vašim životom, upirući prstom na tuđe odluke, vi ometate sopstvenu sreću. Kada prihvatite svoje mane, automatski ćete prihvatiti i greške koje uviđate kod drugih. Fokusirajte se na svoj razvoj.

5. Suočite se sa svojim strahovima
Hrabro se suočiti sa strahovima i neželjenim situacijama je jedini način da ih prevaziđete. Ne zaboravite, strah vas sprečava da rizikujete i donosite odluke. Ne dozvolite da vam mogućnosti “iskliznu” samo zbog straha. Setite se, ili ćete vi vladati strahom, ili će on vladati vama.

6. Prihvatite šansu
Da li se opirete promenama? Da li vam je teško da izađete iz svoje zone komfora? Kada se ništa na svetu ne bi menjalo, ne mislite li da bi bilo dosadno? Dok se “držite” svoje udobnosti i svakodnevnih nepromenjenih navika, nećete daleko odmaći. Naučite da prihvatate promene i da uživate u njima – bićete srećniji. Samo tako možete očekivati neočekivane prilike i pozitivne ishode.

7. Prestanite sa samokritikom
Da li ste često nezadovoljni sobom? Otvoreno kritikujući sebe može vam samo štetiti. Budite svesni da ono što govorite sebi, utiče na vas. Negativne misli i sumnja u sebe samo će vas dovesti do još goreg stanja. Svesno preokrenite svoje misli, budite pozitivni, prihvatite sebe onakvi kakvi jeste i veoma brzo ćete uvideti koliko ste srećniji.

Tekst: Marina Manga
Antistres misao