Svetislav Bule Goncić

Svetislav Bule Goncić u emisiji Iskreno sa Aleksandrom Simić
Mnoge životne istine još uvek učim

Kaže da se oseća sjajno. Neke životne stvari je rešio a druge je prihvatio da nikada neće biti rešene i zbog toga se ne nervira. Sa godinama, kaže i da čovek stiče mir i trebalo bi manje da se nervira

„Ne treba žaliti za nečim što nikada niste imali. Možda vam to nešto što ste želeli nije bilo ni potrebno. Zapravo, pošto niste imali tu stvar, vi ne znate ni da li vam je zapravo i bila potrebna“, započinje svoje viđenje životnih puteva Svetislav Bule Goncić.

Dugi niz godina vozi motor i veliki je zaljubljenik u dvotočkaše. Tada se oseća slobodno, a ponekad je takva vožnja i bekstvo od svakodnevnih problema. Iskren je kada kaže da mnoge stvari još uvek nije shvatio kada je reč o životnim istinama.

Porodica ga je oduvek podržavala. I roditelji, i supruga i dve ćerke. Roditeljsku ljubav i poverenje osećao je u svakoj životnoj situaciji. Verovali su u njega i onda kada je postojala sumnja da radi pravu stvar, ali mu je takva njihova vera ulila trajno samopouzdanje i sigurnost u sebe.

U emisiji Aleksandri Simić iskreno poverava i svoja sećanja na odrastanje uz Sonju Savić i drugare iz dramske grupe Radio Beograda, čemu ga je profesor Minja Dedić naučio i kako su on i kolege pogrešno razumeli, u tom trenutku, profesorsku strogost a kasnije bili duboko zahvalni na životnim istinama kojima ih je naučio.
Bule Goncić bio je i nestašan, kao dete čak i bezobrazan, buntovan pre svega ali bez te buntovnosti kaže da nema ni napretka, ni uspeha.

„Ne bojim se da ću zagubiti ili izgubiti dete u sebi. Prosto je i moja profesija takva. Ipak, vrlo cenim odgovornost i ona je jako važna. Odgovornost prema svom životu. Moramo biti i iskreni prema sebi, videti svoje mane, poslušati sebe, što je velika mudrost i umeće“, nastavlja glumac.

Humor smatra veoma bitnim i kaže da je privilegija sedeti u društvu ljudi koji umeju i vole da se šale. On ne praktikuje da se šali na tuđ račun, a prihvata opaske na svoj.
Danas zasigurno zna da prepreke ne postoje koliko god da se činilo teško. Voli da „popriča“ sa sobom i trudi se da svoju tvrdoglavost menja. Kada je teško sebi kaže – Smiri se. Mada mu ne uspeva uvek. Smatra da ima dobar i lep odnos sa svojim ćerkama, da su supruga i on bili strogi, možda i negde pogrešili, ali danas o svemu mogu da razgovaraju sa decom.
Rad je, kaže, jako bitan, a svaka uloga lepa za sebe. Ponekad je nepristojno odbijati ih, iako gluma važi za profesiju čekanja. Bez neizvesnosti, kaže, nema ni kreativnosti.
Sebi ne oprašta lako a smatra da je tolerantan čovek. Žao mu je kada povredi druge i uveren je da reč IZVINI često ne može da popravi posledicu i opravda nečije postupke.

Emisija se premijerno emituje u petak 11. novembra u 23 h na TV Naša, i u repriznim terminima, u nedelju 13. novembra od 17 h, i u sredu 16. novembra od 13h.

TV BN reemituje emisiju Iskreno sa Aleksandrom Simić na teritoriji Bosne i Hercegovine ali i za gledaoce u inostranstvu ponedeljkom od 12.10 h i četvrtkom od 21 h.