Naslovna / Otvoreni um / Alternativni izbori / Tri jednostavna koraka u Ho’oponoponu
KAKO DA DOĐEMO DO STANJA MIRA
Tri jednostavna koraka u Ho’oponoponu KAKO DA DOĐEMO DO STANJA MIRA

Tri jednostavna koraka u Ho’oponoponu
KAKO DA DOĐEMO DO STANJA MIRA

Ho’oponopono je predivan spoj ljubavi, zahvalnosti, opraštanja, povjerenja i otpuštanja, kaže Karmen Jerković Yucel, koja se i sama aktivno bavi ovom tehnikom

Da bi se počele događati promene, po Ho’oponoponu su potrebna tri koraka.

PREUZIMANJE ODGOVORNOSTI
Prvi korak je preuzimanje odgovornosti za ono što nam se događa.
– Odmah na početku moram naglasiti da odgovornost nije krivica, kaže Karmen Jerković Yucel, vlasnica portala Alternativa informacije.
Sve što nam se događa, što god to bilo, lepo ili ružno, pozitivno ili negativno, lagano ili teško… sve to već postoji u nama kao program, i to što mi ponovo proživljavamo su samo sećanja koja se ponovo i ponovo odvijaju. Bolesti, teškoće s novcem, problemi u vezi, zlostavljanje, tuge, ljutnje… sve to postoji u nama. Neke programe smo pokupili tokom života, a neke, najveći deo, smo NASLEDILI od predaka ili iz prošlih života.
Dakle, preuzimanje odgovornosti znači upravo to – svest o tome da je sve u nama.
Ovo je fenomenalna stvar, jer napokon možemo prestati da se osećamo kao žrtva okolnosti, zle sreće i loših ljudi. Ono za šta smo odgovorni, to možemo i menjati.

HVALA, VOLIM TE…
Drugi korak je početak korišćenja nekog od Ho’oponopono alata. Najpoznatiji su Hvala i Volim te. Poenta je u tome da stalno, što češće, ponavljamo hvala hvala hvala hvala…. ili, volim te volim te volim te volim te…. Na glas ili u sebi, svejedno.
Ovo je malo naporno u početku, um se odupire, mi zaboravljamo, ali se stalno iznova podsećamo i nastavljamo s tim. To zovemo ČIŠĆENJEM jer se na taj način brišu programi.

BEZ OČEKIVANJA
Treći korak je da nemamo očekivanja. Ho’oponopono nije tehnika ISPUNJAVANJA želja. Smatra se da mi ne vidimo širu sliku, pa shodno tome, ne možemo znati šta je najbolje za nas, možemo samo misliti, pretpostavljati, ali to je najčešće pogrešno.
Onaj tko zna najbolje za nas je Bog. Hooponopono funkcioniše za svakoga, verovali u to ili ne, i verovali u Boga ili ne. Ako se osećate ugodnije, reč Bog možete da zamenite sa Univerzumom, Izvorom, Višom svešću…
Dok čistimo, mi zapravo otpuštamo, s poverenjem se prepuštamo Bogu da on riješi ono što nas muči. Zato ne treba imati očekivanja u kojem roku i na koji način će se nešto rešiti.
– Poenta je da mi dođemo u STANJE MIRA, i da smo u miru bez obzira na to šta se oko nas događa. Videćete da će vas ponavljanje ovih alata vrlo brzo dovesti u stanje mira. Zato se preporučuje da svaki put kada ste uznemireni, počnete s čišćenjem. Zapamtite ovo i probajte, savetuje naša sagovornica.
Već sada.

Zabeležila: Jasmina Stefanović