Naslovna / Dobre priče / Tatjana Karajanov Ilić i Sanja Ilić
Evrovizija može da bude i nova vizija
Tatjana Karajanov Ilić i Sanja Ilić Evrovizija može da bude i nova vizija

Tatjana Karajanov Ilić i Sanja Ilić
Evrovizija može da bude i nova vizija

Pre neki dan me je sreo moj veliki prijatelj, čuveni srpski pozorišni režiser, i rekao: ”Kako ste uspeli da spojite nešto skoro nespojivo? Staro i novo vreme. Fantastično!” Sigurno da je tome doprinelo i vanserijsko etno pevanje Danice Krstić kao i savršena i veoma posebna interpretacija Mladena Lukića. Sa takvim mladim ljudima, a već majstorima, sve je bilo lako i došli smo do očekivanog rezultata. Otišli smo u Skoplje i u studiju Darka Dimitrova, vrsnog makedonskog producenta, sklopili kockice i završili pesmu “Nova Deca” na zadovoljstvo svih. Bili su i neki naši makedonski prijatelji u studiju u Skoplju i kad su čuli pesmu – plakali su. Ta emocija je stigla svakoga ko je na miru i sa pažnjom odslušao pesmu.

Balikanika 2

Malo je poznato da je Sanja najmlađi kompozitor, učesnik domaćeg izbora za ”Pesmu Evrovizije”, svih vremena. Naime, ovaj umetnik se sa samo šesnaest godina prvi put  prijavio na domaće takmičenje za ”Pesmu Evrovizije” sa kompozicijom „Pesnik mira”. Na ovogodišnjoj Beoviziji 20. februara u Sava Centru Balkanika nastupa sa pesmom pod brojem 6  – vizionarskom  kompozicijom „Nova deca“.

Sanja: Pošto propozicije nalažu da samo šest izvođača budu na sceni, sa mnom, Danicom i Mladenom će biti i prelepa Nevena Stamenković koja takođe izvrsno peva etno, duvač prof. Ljuba Dimitrijević i perkusionista Aleksandar Radulović.

Tatjana: U ovu kompoziciju smo utkali melodije i poruke koje bismo voleli da se prenesu širom sveta. Ostaje nam da se nadamo da će baš naša pesma uspeti da se čuje i van naše zemlje. Mnogi misle da je evrovizijski festival samo skupina kiča i neukusa. Ja mislim da je tako zato što smo dozvolili da na njega odlaze oni koji su uporni, a pravi umetnici su odustali od ovakvih festivala. Zašto se ne bismo potrudili i doprineli poboljšanju kvaliteta komercijalnih muzičkih trendova i festivala. Lično mislim, da baš takva mesta mogu da posluže da se na njima prenesu poruke koje će dopreti do što većeg broja ljudi. Evrovizija može da bude i nova vizija. Sve zavisi od nas.

Foto: privatna arhiva
Izvor: roditeljstvonovogdoba.com