Naslovna / Otvoreni um / Antistres kalendar / SVETSKI DAN TAI CHI-a I CHI GONG-a
SVETSKI DAN TAI CHI-a I CHI GONG-a

SVETSKI DAN TAI CHI-a I CHI GONG-a

Svetski dan Tai Chi-a i Chi Gong-a je jednodnevni događaj koji se održava svake godine poslednje subote u aprilu mesecu, od 10 do 11 časova u svim vremenskim zonama planete. Vežba se na otvorenom javnom prostoru i šalje poruka da je zajednička vežba dobra za zdravlje naroda. Počinje u 10 h u Samoi, zatim širom Okeanije, Azije, Afrike, Evope, Severne Amerike i Južne Amerike, u 80 zemalja, sa proslavama koje se pomeraju po vremenskim zonama i završavaju se nakon 24 časa, zaključno sa Havajima. Na manifestaciji se prikazuju veštine Tai Chi-a i Chi Gong-a.
U Beogradu će se vežbati u subotu 25. aprila u 10 časova na Trgu Republike sa članovima kluba WU SHU kineskog majstora Yong Minga i Klubom 50 (Chi Gong grupe). Vežbom dajemo svoj doprinos slanju i širenju pozitivne energije za nas i našu planetu Zemlju.

Ciljevi manifestacije su:
• Edukacija sveta o zdravstvenim efektima na čoveka vežbanjem Tai Chi-a i Chi Gong-a koja potvrđuju i naučna medicinska istraživanja.
• Edukacija o efektima Tradicionalne kineske medicine na modele poslovanja, zdravstva, obrazovanja kao i efikasnosti rehabilitacije kod bolesti zavisnosti.
• Edukacija o globalnoj viziji o mogućnostima isceljenja i ozdravljenja pratikovanjem kineskih tradicionalnih metoda i veština.
• Zahvalnost Kineskoj kulturi na darovanju veštine Tai Chi Chuana & Chi Gong-a