Kako da vratite sjaj svom licu
PROLEĆNA NEGA KOŽE

Da li ste znali da je u zimskom periodu dotok hranljivih materija i kiseonika do svih ćelija usporen, pa je samim tim i regeneracija slojeva kože sporija? Zato je sa dolaskom proleća koži neophodna dodatna nega i oporavak od uticaja hladnog vremena

Ako se pitate kako da vratite jedrinu i sjaj svom licu, evo nekoliko saveta uz koje se možete osloboditi novih bora, neujednačenog tena i umornog izraza. Pravi je trenutak da se posvetite sebi i započnete prolećnu negu kako biste spremni dočekali sunčane dane.

PRVI KORAK u postizanju mladalačkog izgleda jeste lagani hemijski piling na bazi voćnih kiselina. Površinskim pilingom efikasno se uklanjaju odumrle ćelije i na taj način koža postaje sjajna, meka i adekvatno pripremljena da upije sve hranljive sastojke iz kozmetičkih proizvoda. Ovaj preparat ima sposobnost da za kratko vreme poboljša strukturu kože, izravna fine bore i podstakne stvaranje kolagena, tako da je piling ključna karika za podmlađen izgled i svežinu.
– U Estetskom centru „Estera“ koristimo proverene medicinske preparate najnovije generacije u skladu sa najvišim standardima koji garantuju kvalitet. Da bi se postigli optimalni efekti, potrebno je uraditi 4-5 tretmana na nedelju dana uz obaveznu upotrebu kreme sa zaštitinim faktorom. Kodžik kiselina kao važan sastojak pilinga dovodi do sprečavanja proizvodnje melanina, tako da je ovaj tretman idealan za osobe koje imaju problem sa hiperpigmentacijama. Glikolna kiselina snažno prolazi u strukturu kože razbijajući veze između ćelija i na taj način omogućava dublje prodiranje ostalih sastojaka – ističe dr Nenad Stanković.

KORAK VIŠE. Kako je sa prvim znacima proleća koža jako osetljiva, neophodno je posvetiti joj posebnu pažnju i nadoknaditi izgubljenu tečnost, vitamine, minerale, antioksidanse i hijaluronsku kiselinu. Pitate se kako? Unutrašnji balans možete postići sa mezoterapijom koja koži vraća elastičnost i volumen, utiče na detoksikaciju i popravlja opšte stanje organizma.
– Hijaluronska kiselina ima sposobnost da vezuje molekule vode i na taj način dovodi do hidratacije tkiva. Vitamini, minerali, aminokiseline i antioksidansi ishranjuju kožu i stimulišu stvaranje kolagena i elastina. Radi dobijanja očekivanih rezultata poželjno je uraditi 3-4 tretmana na dve nedelje, sa preporukom da se izvedu bar još dva tretmana u toku godine radi održavanja dobijenih efekata – savetuje dr Stanković.
Anita Lazic
ZAŠTITA OD UV ZRAČENJA podrazumeva se tokom cele godine, ali sa toplijim danima ona treba da postane prioritet, zar ne? Sačuvajte svoju prirodnu lepotu što je duže moguće jer biti negovan danas više nije prestiž, već pitanje higijene, potrebe i kulture.

– Žena ume da odabere istinske stručnjake kojima će sa punim poverenjem prepustiti brigu o svom licu. Moj izbor je „Estera“ – kaže Anita Lazić.

Tekst: Ivana Gavrilović Stanković