Ako hoćete promene, morate da uradite nešto sami GURUI NAŠE SCENE ZA LIČNI RAZVOJ

Ako hoćete promene, morate da uradite nešto sami
GURUI NAŠE SCENE ZA LIČNI RAZVOJ

Laž #1: dobar osećaj svuda i u svako doba. Neki gurui tvrde da su pronašli duševni mir i da se uvek, baš uvek i na svakom mestu osećaju fantastično. Osećate li se vi uvek fantastično? Sigurno? Ne verujem! Svi smo mi prošli kroz neke teške momente. Svi ponekad imamo izuzetno teške situacije kroz koje prolazimo. I od tog kontrasta u stvari i nastaje taj divni spektar naših osećanja. To je spektar u kome smo svakodnevno i iako jedan događaj iz jedne perspektive može da se čini težim nego iz neke druge, iz subjektivnog ugla nema emocionalne razlike. Ali na spektar naravno imamo uticaj. Pitanje je samo da li radite na tome da svoj emocionalni spektar rastegnete u pozitivom ili u negativnom pravcu. Ako ste iskreni, morate priznati da to nije uvek baš lako.

Savet: prestanite da gledate vesti na TV-u, jer prikazuju slike koje možda i ne želite da vidite. To vam stvarno nije potrebno! Ima drugih načina da ostanete u toku, a odlično je praviti selekciju. Iskoristite tu prednost i dozvolite protok samo onim informacijama koje vam čine dobro. Da li je to onda opiranje realnosti? Šta vas briga za realnost, ona je ionako subjektivna! Keep it quiet, stay happy.
Moram da vam kažem nešto, ali neka ostane među nama: i ja ponekad poželim da se osećam pomalo loše! Eto sad i to znate, ali nemojte o ovome mnogo da pričate, inače ćete mi uništiti imidž Happy-peppy-sve-je-suupiiiiii-trenera! Iako mi se dešava, to ipak ne traje dugo, taj gadan osećaj. Moram da priznam da se ja mnogo, mnogo radije osećam dobro. Možda čudno zvuči, ali je tako. Zato ja te kratke mračne momente isprobam komprimovano i posle toga tačno znam da to nije za mene.

2_kafa

To što imate jaku volju ne menja činjenicu da vi sami morate da se pokrenete i uradite nešto konkretno

Antistres misao