Sanja Ilić i Balkanika
Trijumf na festivalu u Ohridu

Na internacionalnom muzičkom festivalu Ohrid Fest, grupa Sanja Ilić i Balkanika osvojila je prvu nagradu žirija i publike za pesmu “Nova deca”, kojom su ove godine predstavljali Srbiju na Pesmi Evrovizije u Lisabonu.

Izvođenja pesme “Nova deca” pred brojnom publikom i stručnim žirijem izazvalo je ovacije, a primajući nagradu, frontmen grupe Sanja Ilić zahvalio se na ovom značajnom priznanju i istakao da je jako zadovoljan što ova pesma i dalje živi:

Od pobede na Beoviziji, preko učešća na Evroviziji, pa do Ohrid Festa ne prestaju da nam stižu fenomenalni komentari na pesmu “Nova deca”. Publika je prepoznala energiju i poruku koju smo želeli da im prenesemo, što nas čini srećnima. To vidimo na svim nastupima i koncertima koje smo imali ovog leta. Ovo je prilika da najavimo naše nove singlove i koncerte širom regiona – istakao je poznati kompozitor.

Pesma “Nova deca” pobedu je odnela uprkos velikoj konkurenciji, koju su činili predstavnici zemalja iz celog regiona, kao i Grčke.

Grupa Sanja Ilić i Balkanika leto provodi radno, a priliku da proslave nagradu sa festivala u Ohridu imali su proteklog vikenda na koncertu koji je zatvorio tradicionalnu manifestaciju “Smederevska jesen”. Pred mnogobrojnom publikom, u fantastičnom ambijentu srednjovekovne tvrđave, izveli su dobro poznate hitove: “Dolina suza”, “Za kraj”,” Ceeepaj”, “Paparuga”, “Plava ptica”, “Princeza”.

Foto: promo