Category: Ukusi zdravlja
Hrana protiv stresa i ona koja se preporučuje za pojedinačni problem
Matični mleč
PČELINJE MLEKO ZA BOLJI IMUNITET
Iako na pomen ove guste blede mase mnogi iskrive lice zbog karakteristične arome i oštrog ukusa, mleč zauzima počasno mesto među proizvodima koje nam daruju pčele. A ima bar hiljadu razloga zbog kojih je dragocenost te supstance teško izmeriti Ne postoji bolest koja se ne plaši matičnog mleča. Blagotvorno dejstvo…
Read MorePraktične preporuke doktora Oza
SMANJITE UNOS ŠEĆERA ZDRAVIM ZAMENAMA
Da li znate da šećer izaziva zavisnost? Dr Oz savetuje da pređemo na zdrave zamene kako bismo prevenirali ozbiljne bolesti koje mogu da nastanu kao posledica prevelikog unosa šećera Kada pojedemo čokoladu ili kolač ili bilo šta što sadrži šećer, naš mozak bukvalno zasvetluca kao lampice na jelki. „Raduje“ se…
Read MoreSve tajne ljutih papričica
ZA UŽIVANJE, ALI I KAO NEVEROVATAN LEK
Ljute papričice se sve više preporučuju ne samo kao ukusna namirnica, već i kao lek. One utiču na poboljšanje našeg raspoloženja, ali su korisne i kao preventiva kod srčanih bolesti Mnoga istraživanja su već potvrdila da ljute papričice i generalno ljuta hrana može da bude korisna u snižavanju krvnog pritiska,…
Read MoreDoktor Oz savetuje
KOJE NAMIRNICE ZAISTA SPUŠTAJU NIVO STRESA
Kada doživljava stres prirodna reakcija organizma je da oslobodi hormon kortizol. U malim dozama, kortizol nije štetan po zdravlje, ali ako imate hronični stres, povišen nivo ovog hormona može da izazove probleme sa spavanjem, raspoloženjem, pamćenjem, pa čak i gojaznošću Kortizol nam je neophodan svakog jutra kada se budimo, i…
Read MoreNarandža se jede cela
KORA KOJA UBRZAVA METABOLIZAM
Godinama smo pažljivo ljuštili narandže, a onda su istraživanja otkrila da je kora ovog južnog voća, posebno onaj unutrašnji deo, prepuna vitamina i korisnih sastojaka za organizam Iz Svetske zdravstvene organizacije stigla je preporuka da se narandža jede – cela. Naravno, prvo koru treba dobro oprati, najbolje vodom i limunovim…
Read MoreDa li je pijaca spas
5 GREŠAKA U ISHRANI KOJE JE LAKO REŠITI
Ponekad nam se čini da se nikada više nije pričalo o hrani nego poslednjih par godina. Šta je i zašto zdravo, gde grešimo, ko bolje kuva… Poslednjih godina se sve više govori o hrani, pojavili su se TV kanali posvećeni samo tome, specijalizovane emisije, časopisi… A ljudi, čini se, nikad…
Read More