Zašto bi bilo lepo da… radite ono što volite i verujete u sebe, bez obzira na godine

Zašto bi bilo lepo da…
radite ono što volite i verujete u sebe, bez obzira na godine

Sada kada ste se „setili“ svoje želje, budite konkretniji. Šta je tačno vaš cilj i koji su to koraci koje bi bilo lepo da preduzmete da ostvarite svoju zamisao? Ako ste u svakom trenutku svesni svojih želja, znači da vam neće opet „pobeći“. Vaši snovi i ciljevi su uvek tu, motivišu vas da vrednije radite.

“Krenite u lov na svoju viziju i san. Uspeh će krenuti za vama.” (Kako da budete najproduktivnija verzija sebe)

“Samo ne odustaj od pokušaja da uradiš ono što stvarno želiš. Tamo gde su ljubav i inspiracija, ne mislim da može da se krene naopako.”- Ela Ficdžerald

Shvatite da je vaša strast uvek tu, proganja vas da vas podseti da još uvek niste postigli životni cilj. Pisac Mark Manson kaže da je „svako već pronašao svoju strast, ali to ignoriše.”

“Sve što ste ikada želeli nalazi se sa druge strane straha.”

Istina je da možda ignorišete svoju strast jer se bojite da krenete za njom. S jedne strane, provodite svoj život radeći za druge ljude, iz dana u dan. I veoma ste uspešni u tome. Ali, ako se aktivno „bacite“ na svoju životnu misiju iz strasti i ne uspete da ostvarite svoje snove – to bi značilo da ste „neuspešni“. A to niko ne želi, svi se toga bojimo.

Ne brinite. Postoje razne stvari koje možete da uradite za povećanje produktivnosti i sigurnijeg uspeha. Pre svega, isplanirajte dan, napravite plan. Ako ste produktivniji ujutru, onda ustanite rano i na posao. Nemojte oklevati. Pratite prirodni ritam i naučite šta predstavljaju prioriteti. Pratite svoje liste prioriteta, jednu po jednu, da ostanete fokusirani. Planirajte sutrašnji raspored danas. Pre nego što shvatite, već ćete biti na dobrom putu ka uspehu! (10 stvari koje uspešni ljudi rade pre spavanja)

Tekst: Marina Manga
Foto: Unsplash
Antistres misao