Tehnike samopomoći Sve traži vašu pažnju!

Tehnike samopomoći
Sve traži vašu pažnju!

Logično je da će biljka koju zalivamo biti naprednija. Ako u bašti imamo korov, usmeravanjem creva ka korovu i korov će bujati. Ovako nekako funkcioniše i naša energija. Na šta god da usmerimo pažnju, mi to „zalivamo“ da procveta, to jest – dajemo energiju i podstičemo rast i razvoj a plodove toga ubiramo mi koji smo tome dali energiju.

samopomoć 2

Zato dragi moji, pažnja izaziva porast onoga na šta je usmerena. Usmerite pažnju na svo dobro i uvećaćete to dobro, usmerite pažnju na loše i to ćete uvećati. Usmerite li pažnju na bolest i nju ćete povećati. Usmerite li pažnju na siromaštvo i ono će rasti.

Jeste da jedinka kao jedinka manje energije može dati sama ali razmislite koliko  masa ljudi pokreće ogromnu energiju. Ovde je bitan način na koji gledate ili pružate pažnju nečemu. U tom razumevanju pažnje bitno je i razumevanje dvostranosti ili polariteta istog.

Možete gledati dvostruko. Sve će vam traziti pažnju jer mu treba vaša energija, ali vi birate kome ćete je pokloniti i šta želite da raste i napreduje u vašem životu!

Naravno, ako vam vaše dete radosno pokazuje svoju igru, obavezno mu poklonite pažnju jer vrednost te pažnje odraziće se na kvalitet vašeg života. A kada vam na TV-u nude pažnju, izaberite ono što vi želite da uvećate.

Tekst: Dragana Pavliček, hipnoterapeut
Foto: Max Pixel
Antistres misao