Stanite na svoju stranu Svetac, surfer i direktorka Robin Šarma

Stanite na svoju stranu
Svetac, surfer i direktorka
Robin Šarma

A na kraju knjige, čeka vas 10 najvažnijih saveta, za početak:

  1. „Svakoga dana uradi nešto značajno da prudubiš sebe“, odnosno postani onakav kakav si zaista, ne budi onakav kakvog drugi očekuju.
  2. Sve što nam se dešava je zaista najpotrebnija lekcija u tom trenutku, kada to shvatimo i o onome što se desilo promislimo, iskoristimo novo iskustvo za napredak.
  3. Nikada nemojte sebe izdati. Budite hrabri, skinite masku, pokažite pravog sebe.
  4. Ono što nam se dešava uvek je odraz našeg unutrašnjeg života u ogledalu. Zato je važno da se prvo menjamo iznutra, rešimo strahova, ograničavajućih uverenja, negativnih emocija koje nas sputavaju.
  5. Svet vidimo onakvim kakvi smo mi, a ne kakav je on. Kao da gledamo kroz prljavi prozor, videćemo jasnije ako ga „operemo“ – očistimo.
  6. U smeru sudbine krećemo se kada pratimo zvaki znak pa i najmanji treptaj našeg srca.
  7. Negujte radoznalost u životu, budite tako otvoreni za razne mogućnosti.
  8. Svakoga dana negujte sebe, pazite kako hranite svoje telo, um i duh.
  9. Ali, neprekidno negujte i produbljujte i odnose sa drugim ljudima, budite zaista tome posvećeni, budite nesebični i pomognite kad god možete.
  10. Neka iza vas ostane trag, jer u osnovi svako od nas želi da „živi za nešto veće od njega samog“.

Da biste stigli do osećaja ispunjenosti, smirenosti i istinskog zadovoljstva, treba da pređete dug put. Kod našeg junaka, trajao je 3 meseca, odnosno 12 nedelja. Ali, on nije stigao do kraja puta, već do početka jednog novog, drugačijeg života.

Preporuka je da vodite dnevnik, svakoga dana, zapisujete htenja, postignuća, uspone i padove. Neizostavno svakodnevno odvojite vreme za sebe, svoje misli i potrebe.

Pravite male ali sigurne korake. A šta da očekujete od njih? Prvenstveno osećaj da ste tamo gde je oduvek trebalo da budete, neverovatan mir, prelivajuću radost, veliku količinu pozitivne energije, ispunjenost. Osetićete kao da ste konačno „kod kuće“.

Napomena: S obzirom da je i ova knjiga Robina Šarme „Svetac, surfer i direktorka“ riznica korisnih saveta, vraćaćemo im se i u narednom periodu, u nekim budućim tekstovima.

Preporučila: Željka Zebić
Antistres misao