Miris pozitivnog duha Kada volimo sebe, volimo život!

Miris pozitivnog duha
Kada volimo sebe, volimo život!

Srećna sam zbog toga i samo im dajem dobar vetar u leđa i učim ih da su njihove misli, njihova vodilja kroz život. Nekada čuju, nekada i ne… ali sigurna sam da nas deca više gledaju, nego slušaju, pa se nadam da su se dobro zagledali u nas, svoje roditelje i da će svoj život kreirati na dobrim temeljima.

Često sam mogla da čujem i ovo: „Blago tebi, imaš dobrog muža“, i još mnogo toga… ali i tu se ulagalo, i na tome se radilo. Kao prvo, kako zračiš tako privlačiš, ili slično se sličnom raduje… Došao mi je on zato što sam takvog želela i privukla u svoj život.

Iako su mnogi u to vreme govorili da nema dobrih momaka u gradu, za onog ko želi –  on uvek postoji, samo mu treba dati priliku! Ja sam mu dala priliku i nikada se nisam pokajala. Danas živimo našu bajku, a on je moj najbolji učenik na našem putu pozitivnog duha.

Često mogu da čujem: ”Blago tebi najbolji posao radiš…” I radim, jer radim ono što volim, jer sam birala šta ću učiti i kakav ću posao raditi. To su bile moje odluke.

Ali danas znam da sam sve zaslužila, zavredila, prizvala, jer sam puno radila, pravila korake, verovala… I danas sam tu gde jesam i dobro je.

Može li bolje? Uvek, i sigurna sam da sam svakoga dana, bolja u odnosu na onu Gordanu od juče. I to mi je cilj… I tako učim svoju decu, i u skladu sa tim mi svi zajedno živimo.

Da, da se vratim na temu sa početka ove moje priče… Kako ja to pronalazim taj svoj mir i kako dopunjujem svoje baterije, koje mi pomažu da na svim životnim poljima napravim relativan sklad.

Naravno da tu sve nije besprekorno, da ima i manje dobrih dana i umora i pada vibracije… ali čini mi se da to umem brzo da prepoznam, da se zaustavim, osamim  i  umirim, odtihujem, posložim svoje misli i upitam samu sebe kako dalje.

Kada ste mirni možete da čujete šta vam srce poručuje… kojim putem je, ne lakše, nego bolje ići. Samo kada umirimo duh, telo i misli, doći ćemo do odgovora,  jer su svi odgovori u nama. 

I tako u tišini, pronalazimo sebe, osluškujemo i  čujemo sebe… a kada čujemo onda sva naša postavljena pitanja dobiju svoje prave odgovore, ali samo ako napravimo svoj mir… I tako, kao sa početka ove moje priče, mi počinjemo u toj mirnoj luci da se zabavljamo sa svojim mislima.

Foto: privatna arhiva
Antistres misao