Milena Miletić OD SLUČAJNOSTI DO JUBILEJA

Milena Miletić
OD SLUČAJNOSTI DO JUBILEJA

Koje svoje novinarske afinitete zadovoljavate radeći u dnevnom listu (Milena je i novinar lista Informer), a koje u autorskoj emisiji?
– Štampa i televizija su potpuno različiti mediji, ali oba od novinara traže posvećenost, samoinicijativnost, požrtvovanost i poznavanje određenih oblasti. U dnevnim novinama radim u okviru rubrike Lifestyle, što podrazumeva teme iz mode, zdravlja, lepote, ličnog razvoja, pa na taj način upoznajem vrhunske doktore, kreatore, trenere za životni razvoj od kojih dosta toga učim. Mislim da svaka savremena žena treba da bude upućena u ove teme, jer rad na sebi je NAJVAŽNIJI. Kada je reč o televiziji, moj rad podrazumeva upućenost u umetnost, glumu, književnost, sve ono što obogaćuje čovekov um i dušu. Mogu da kažem da mi posao u novinarstvu doprinosi da radim na svom obrazovanju i da svakodnevno pronalazim i učim nove stvari.

Koji su vaši antistresni trenuci?
– S obzirom na to da nemam mnogo slobodnog vremena, a stres je prisutan u svakom segmentu života, trudim se da se družim sa pozitivnim ljudima. Izbegavam dugo sedenje na kafi, ali volim da sa prijateljima odem u bioskop, pozorište, na neku svirku i na taj način PUNIM BATERIJE. Odlazak u prirodu se podrazumeva, pogotovo sada kada je stiglo proleće. Ovih dana planiram da odem na nekoliko dana na Kosmaj, tako da ću na taj način zaboraviti na posao i obaveze koje su sastavni deo svakog od nas.

Da li primenjujete neke antistresne tehnike? Šta vam najviše prija?
– Većina nas na svaku stresnu situaciju reaguje burno, često i afektivno. Naučila sam da se izborim sa tim i problemu pristupim hladne glave. Često se oslanjam na INTUICIJU, na taj unutrašnji glas koji mi poručuje šta je dobro za mene. Desi se da pogrešim, što je donekle i normalno, ali ne zanemarujem ono što mi duša poručuje. Gledam sve sa vedrije strane i ne želim da budem pesimista. Ako ne mogu da sama rešim problem ili neku situaciju, pomoć zatražim od porodice, partnera ili bliskih prijatelja. Zajedno možemo sve.

Imate li mesto na koje volite da odete kako biste uživali sami sa sobom? Ili sa nekim drugim?
– Mnogo volim pozorište, možda je to zato što sam želela da budem glumica. Taj osećaj kada se uživite u živote tih likova, kada na tren zaboravite na sve probleme, neopisiv je. S druge strane trenuci sa voljenom osobom su mi veoma važni. Zagrljaj je nešto što može da me pokrene i preobrati da u momentu postanem radosna i nasmejana. RAZMENA ENERGIJE sa bićem do kojeg vam je stalo je nešto što mene pokreće. Ponekad volim da odem i na masažu, jer tada svom telu pružim ono što mu prija, a to je dodir koji leči i koji puni pozitivnom energijom.

Kako vidite sebe za 10 godina? Koji je vaš profesionalni a koji privatni san?
– Verujem u ostvarenje snova. Mislim da svako od nas treba da ima neki cilj i da teži njegovom ostvarenju. Novinarstvo je moj san i mnogo sam zahvalna Bogu što sam počela da ga ostvarujem. Kroz posao sam upoznala divne i kvalitetne ljude, tako da mogu da kažem da sam zaista bogata osoba.
Kada je reč o poslu naravno da ima još dosta toga što bih volela da ostvarim, ali idem polako. Učim se strpljenju i verujem da svako dobije ono što treba. Volela bih da za 10 godina imam svoj časopis i naravno da Art magazin bude još gledaniji i da kroz razne sadržaje KULTURU vrati na nivo koji joj pripada. Profesionalni san ne bi imao smisla ako se ne bih ostvarila i na privatnom planu. Volela bih da postanem majka i mislim da bi mi to bio najveći zadatak, da od jednog malog bića napravim kvalitetnu i razumnu osobu koja će svojim ponašanjem i primerom na neki način doprineti boljitku ove planete.

Razgovarala: Jasmina Stefanović
Antistres misao