Mabel Katz PROMENA SUDBINE JE VAŠA ODLUKA

Mabel Katz
PROMENA SUDBINE JE VAŠA ODLUKA

Stvari dođu na svoje mesto. Promene koje je Ho’ponopono tehnika donela u život Mabel Katz omogućile su joj da najpre prihvati sebe onakvom kakva jeste i da ne mora da bude savršena
– Naučila sam da mnoge stvari nisu tako važne kako sam mislila ranije. Za mene je nekada bilo potpuno neprihvatljivo da moja deca ne završe univerzitete, a onda sam to otpustila. Shvatila sam da je mnogo važnije da budemo srećni, nego uspešni profesionalci.
Mabel je verovatno jedna od retkih osoba koja ne planira ništa dugoročno. Ponekad, kaže, čak ni kratkoročno jer veruje bogu, univerzumu i njemu prepušta da se pobrine za to.
– Naučila sam da stvari uvek dođu na svoje mesto. I zbog čega bih onda ja nešto planirala? Moji prijatelji iz Meksika me često kritikuju jer uopšte ne štedim, ne razmišljam o budućnosti. Ali, ja znam da će se bog pobrinuti za mene, da me neće zaboraviti… Naučila sam da živim u sadašnjosti i uživam u tome. To je divan osećaj.

mabel katz

Kad naučite da živite u sadašnjosti onda uživate u svakom trenutku

Osećaj potpune slobode. Poslednje dane svog boravka u Evropi ove godine naša sagovornica će provesti u Švajcarskoj kod prijatelja sa porodicom, a zatim se zajedno vraćaju kući u Los Anđeles.
– To je moj dom, sa toplinom u glasu kaže.
A našim čitaocima savetuje da ne brinu, posebno ne o novcu.
– Novac će doći onda kada vam je zaista potreban. Verujte sebi, ne očekujte ni od koga da vas prihvata, ne mora svako da vas voli, vi volite sebe – i to je dovoljno.
To naravno nije lako jer imamo svoje programe na koje smo navikli. Ali kad odlučimo da otpustimo ono što nas opterećuje, kao što je Mabel to učinila sa svojom uspešnom karijerom i sigurnim životom – osetićete se potpuno slobodno.
– Donesite odluku i vežbajte, kaže naša sagovornica.

Stres stvaramo sami. Kao i sve naše brige, koje sami stvaramo i projektujemo, isto je i sa stresom.
– Sva sećanja su vezana za podsvest. Zato, ako želimo da stres nestane, moramo da radimo na našoj podsvesti, na našim sećanjima. To je reakcija na određenu stvar ili situaciju. I uvek dolazi iz prošlosti. Stres smo kreirali mi sami, našim mislima, nekim okidačem iz prošlosti. Onda tražimo rešenje u fizičkom svetu, a problem dolazi sa drugog mesta – sa podsvesnog nivoa. A kad promenimo podsvest, onda se menja i fizički nivo. Hoʻoponopono je najlakši način za rad na podsvesti. Govoreći „Hvala“ i „Volim te“, mi zaustavljamo sećanja koja nam stvaraju problem i stres. Ako smo spremni da preuzmemo odgovornost, na taj način stvorićemo mir u sebi i sve će se pokrenuti. Ne možemo da očekujemo da će neko drugi da reši naše probleme, već mi moramo da se angažujemo kako bi došlo do promene. Promeniti sebe je lako, samo ako ste spremni, poručuje Mabel Katz.
Pred nama je početak još jedne nove godine, pa je to možda prilika i za neke nove životne odluke koje će uticati na promenu života kojim nismo zadovoljni.

Tekst: Jasmina Stefanović
Antistres misao