Mabel Katz PROMENA SUDBINE JE VAŠA ODLUKA

Mabel Katz
PROMENA SUDBINE JE VAŠA ODLUKA

Otpuštamo i čistimo. “Najlakši način” (The Easiest Way) je i naziv jedne od njenih knjiga. Kako da to razumemo, na najlakši način?
– To znači da otpustite (let go), da ne brinete i da ne pokušavate da rešavate probleme na pogrešan način. Ako brinete, to neće rešiti vaš problem. Takođe, ako tražite rešenje problema, na neki način ponovo stvarate taj problem jer stalno razmišljate o njemu. “Najlakši način” znači da izaberemo da ga otpustimo. Obično biramo da brinemo, navikli smo da patimo, da smo žrtve – to je naš program. A naš život je rezultat naših odluka. Zato je važno da odlučimo da ne brinemo i da otpustimo. Univerzum će se pobrinuti za ostalo, savetuje naša sagovornica.
A onda treba i da “čistimo”? Niko nije baš preveliki ljubitelj čišćenja, ma o kojoj vrsti je reč. A, biti očišćen iznutra, ispražnjen – to tek nije nimalo lako. Najteže je verovatno čistiti sebe.
– Ako stalno razmišljate o problemima, brinete i živite u prošlosti, ne možete da vidite prilike koje vam se pružaju, ne možete da vidite blagoslov koji dobijate… A sve je u našim mislima, u našoj snazi da se menjamo. Zato, ne smete da dozvolite strahu da vas kontroliše, jer sve zavisi od vas. Promena sudbine je vaša odluka u svakom trenutku.


Snimak sa uvodnog predavanja Mabel Katz u Beogradu

Antistres misao