Kruno Šunjić Upoznavanje sa našim unutrašnjim emocionalnim razvojem

Kruno Šunjić
Upoznavanje sa našim unutrašnjim emocionalnim razvojem

Bez obzira da li polaznici žele terapeutsku diplomu i nameravaju da rade sa klijentima ili školu polaze isključivo za lični razvoj, ovaj segment će im pružiti još dublji uvid i u sopstvenu psihodinamiku i područja koja žele dodatno isceliti kod sebe.

Iako je u programu treće i četvrte godine zastupljen supervizijski deo, fokus ostaje na daljem ličnom napretku i dubljem integrisanju sopstvenih odbačenih delova ličnosti. Zato je i ovaj deo treninga jednako važan i za one koji program polaze isključivo zbog ličnog razvoja.

Kruno Šunjić4Zašto ste vi postali integrativni terapeut?

Još od ranih dvadesetih godina sam počeo proučavati psihologiju, duhovnost i metode ličnog razvoja, prvenstveno kako bih pomogao sebi i rešio lične probleme koje sam imao još od pubertetskog doba. Paralelno s polaženjem brojnih tečajeva/kurseva osetio sam da jednako kao što želim pomoći sebi da budem sretan i zadovoljan životom, isto tako osećam ispunjenje i zadovoljstvo kada pomognem drugima u tome. Koristio sam svaku priliku da asistiram drugim učiteljima i da delim svoje iskustvo i znanja koja sam stekao.

Nakon skoro dvadeset godina rada na sebi i povremenog vođenja tečajeva osetio sam poriv da napravim ozbiljan korak dalje i rešim još neke lične probleme koje do tada nisam uspeo da transformišem. Rad Centra za integrativni razvoj pratio sam od samih njegovih početaka i jasno sam osetio da su to metode koje mi mogu pomoći da napravim te najdublje promene koje sam želio.

Upisao sam četvorogodšnji program škole prvenstveno s namerom da pomognem sebi, a tokom školovanja mi je postalo jasno da želim da ta vrsta rada bude nastavak moje profesionalne karijere. Nakon završenog školovanja nastavio sam raditi s pojedincima i držati predavanja i radionice kako bih stekao što više iskustva i dalje se usavršavao kroz rad. Uz to sam nastavio edukaciju i u posdiplomskom programu Centra za intergrativni razvoj i supervizijske radionice.

Inače, integrativna terapija u svetu postoji skoro jedan vek, a kod nas je postala interesantna tek poslednju deceniju. Nastala je spajanjem više terapeutskih pravaca, a duhovnost je njen važan deo. Više o programu možete da saznate OVDE

Tekst: Jasmina Stefanović
Foto: privatna arhiva
Antistres misao