Kreativno leto u Zemunu Umetnost za male i velike

Kreativno leto u Zemunu
Umetnost za male i velike

23-29. jul
MOZAIK ZA SVE UZRASTE
Mozaik je tehnika slaganja kamenih kockica na podlogu. Na ovoj radionici deca uče kako da naprave skicu na osnovu koje će stvarati sliku od prirodnog kamena (mermer, granit i travertine). Polaznici će se upoznati sa obradivosti kamena, načinom ređanja mozaika i izlivanjem gotovih dela. Na radionicama se primenjuje  indirektnu tehnika, što podrazumeva ređanje kamena na privremeni nosač a zatim i izlivanje. Svaki polaznik će na kraju imati svoj završen rad.
Radionice vodi Ljiljana Rivić, akademski slikar, mozaičar

30.7-5. avgust
AKRIL NA PLATNU
Slikanje akrilnim bojama na platnu zanimljivo je i deci i odraslima. Ove boje se brzo suše, nisu zahtevne za rad i polaznici ih lako prihvataju. U zavisnosti od veličine platna, tokom trajanja radionica, polaznik može završiti i više radova. To omogućava izbor i obradu više različitih tema (postavka mrtve prirode, inspiracija slikama velikih majstora ili teme po izboru).
Radionicu vodi Tatjana Trajković, dipl.grafički dizajner

13-19. avgust
OSNOVE FOTOGRAFIJE
Sedmodnevne radionice fotografije namenjene su deci bez obzira na njihovo prethodno iskustvo. Časovi se sastoje iz praktičnog i teorijskog dela i obuhvataju nekoliko celina:

  • Ekspozicija, blenda, osetljivost – upoznavanje sa osnovnim elementima fotografije
  • Kadar, oblik, boja, intenzitet – razvijanje kreativnosti
  • Praktična nastava sa prirodnim i veštačkim svetlom

Radionice vodi Saša Džambić, fotograf/foto-reporter

O Kreativnom letu u Zemunu više OVDE

Antistres misao