Ko definiše i postavlja granice Film Izvan granica realnosti

Ko definiše i postavlja granice
Film Izvan granica realnosti

I naravno, uzmu odgovarajuću sumu nizom prevara u kockarnici. Ali, ali. Tu nastaje pravi zaplet, Miloš i Banderas su zajedno u kadru, ali vam nećemo otkriti zašto sve. Od same radnje, pomenućemo još da je Biković taj koji prelazi granice realnosti, da bi spasao svoj tim, devojku pre svega, da je ona ta zaslužna za njegovu promenu i da je taj drugi deo filma sasvim neočekivan u odnosu na prvi. Jer, nosi niz poruka koje nemaju veze sa onim što mnogi podrazumevaju pod kockanjem.

Bajkovita scenografija, materijalizovana i ukomponovana sa onom „iz računara“ je očaravajuća i osmišljena do detalja. Što bi se reklo, baš su se potrudili i sigurno će osvojiti ovim filmom ceo svet.

Izvan granica realnosti 3

A tema, odnosno granice realnosti, je aktuelna i u drugim oblastima naših života, pa je ovo pravi trenutak da bude u centru pažnje i na filmu. S tim što, i ako ste do sada mislili da taj neki svet naše podsvesti ali i svet sa druge strane realnog ne postoje, gledanjem filma možete da promenite mišljenje ili bar pomislite kako bi bilo dobro da postoji.

Vizuelno nije jasno gde je snimano, ali su nas baš lepi kadrovi nagnali da se raspitamo. Glavna radnja dešava se u Moskvi, a snimano je pored Rusije i u Gruziji i Italiji. Uverljivosti radi,  scene sa kockanjem su rađene u kasinu koji zaista postoji u Rusiji, u gradu Azov.

Kraj filma je šarmantan i duhovit, Gordon (Banderas) i Majkl (Biković) su zajedno. Oni jesu u filmu vodeći, ali hajde da pomenemo da je i ostatak ekipe sjajan, a čine ga Lubov Aksenova, Jevgenij Stičkin, Vilen Babičev, Jurij Čursin i Petar Zekavica.

Pogledajte film dok je još u bioskopima, jer ćete u svim efektima i scenama uživati više nego ako ga gledate na manjim ekranima.

Nama se dopao ne samo zato što je tema „naša“, antistresna, već i zato što ceo film takav, pravo uživanje.

Tekst: Željka Zebić
Foto: IMDb
Antistres misao