Jutarnji ritual Za samo 20 minuta do savršenog dana

Jutarnji ritual
Za samo 20 minuta do savršenog dana

2 minuta da izrazite zahvalnost

Svakog jutra zapišite tri nove stvari na kojima ste zahvalni. Radite ovo najmanje 21 dan kako bi došlo do dublje pozitivne promene. Ovim ćete trenirati mozak da postane optimističniji i da svuda traži pozitivnost umesto negativnosti. Misleći na sve ono što imate u životu, čini da se osećate dobro. Optimistički pogled na svet je apsolutno srećniji. A sreća, kao što smo već rekli, vodi vas na put ka većoj produktivnosti!

rituali

Kada podignete nivo pozitivne energije u svom telu, umu i duhu, i vaš mozak se oseća srećnije

10 – 12 minuta za fizičku aktivnost

„Snažno“ vežbanje, čak i ako traje samo 10 minuta, ispuniće mozak endorfinom – “veselim hormonom” koji smanjuje stres i puni „rezervoar“ moždane funkcije do idealnog nivoa. Drugo, „uzimajući“ malo vremena za vežbanje tela, mozgu šaljete informaciju da vam je stalo do sebe. Pozitivnost teče kroz dan i kroz sve što radite. Kada vežbanje postane rutina, mozak oseća istrajnost, i nagrađuje vas kvalitetnijim danima.

2 – 4 minuta za meditaciju

Sedite i „zaboravite“ na misli, pratite samo svoje disanje. Ovo poboljšava mehanizam za fokusiranje mozga i čini ga preciznijim, pojačava pozitivnost i smanjuje nivo stresa. Izoštrena koncentracija predstavlja fokus mozga na trenutnu aktivnost, što dokazano dovodi do produktivnosti.

Za ovaj jutarnji ritual potrebno vam je samo 20 minuta dnevno, ali ga naravno možete i produžiti kada imate više vremena.

Tekst: Marina Manga
Antistres misao