Jelena Tomašević Bosiljčić Ljubav i razum

Jelena Tomašević Bosiljčić
Ljubav i razum

Koliko je na vaš izbor sa početka karijere uticao vaš porodični prijatelj i možemo reći mentor Bora Dugić?

– Mnogo. Bora je takođe potekao iz kragujevačkog “Abraševića“, ali je ubrzo svojim vanserijskim muzičkim darom osvojio svet. On i Slavica me poznaju  još od detinjstva. Mnogo sam naučila od njega nastupajući zajedno sa njim. Zahvalna sam mu i doživljavam ga kao deo svoje porodice.

Mnogi se sećaju vašeg prvog javnog nastupa na kome ste se predstavili  pesmom „Kosovski božuri“. U kakvom je vama sećanju ovaj nastup?

– Moj otac Dragan izuzetno je muzički nadaren i takođe je svojim savetima uticao na moje muzičke izbore. Jedne noći, slušajući Radio Beograd, snimio je pesmu „Kosovski božuri“ koju je prvi otpevao Jordan Nikolić. Od njega sam je naučila i izvodila je sa orkestrom pod upravom Zorana Isailovića. Za trajni snimak Radio Beograda snimila sam je 2000. godine i izvela je javno u kultnom serijalu Nene Kunijević – “Leti, leti pesmo moja mila” sa Borom Dugićem. Posle tog nastupa dobila sam poziv iz Francuske od gospodina Dragana Nikolića, sa objašnjenjem da me je upravo gledao na RTS-u kako izvodim pesmu koju je on komponovao. Dodao je da ima još pesama za mene. Bila sam iznenađena i počastvovana. Pre par dana ponovo smo obnovili kontakt, jer želim da opet sarađujemo.

Jelena Tomaševic 02

Da li je poznanstvo sa Željkom Joksimovićem bilo presudno za vaše opredeljenje za zabavnu muziku, koja sada dominira u vašem repertoaru?

– Podjednako sam volela i negovala tradicionalnu i pop muziku. Od čuvenog 3K-dura kreće jedna nova etapa moje muzičke karijere. Ubrzo zatim i saradnja sa Kornelijem Kovačom, grupom Biber, Vladom Georgievim, Zdravkom Čolićem. Prekretica u mojoj karijeri bila je 2005. godine: saradnja sa Željkom Joksimovićem, početak solističke karijere, pesma „Jutro“, pobeda na Beoviziji…

A prekretnica u vašem privatnom životu pretpostavljam da je bio brak sa poznatim glumcem Ivanom Bosiljčićem. Kako ste se upoznali?

– Upoznali smo se 2007. godine na snimanju božićne pesme u okviru akcije “Obnovimo sebe-podignimo Stupove”. Sretali smo se ranije na nastupima sa kulturno umetničkim društvima, ali pošto smo bili mladi nismo se prepoznavali, niti bliže družili.

U čemu je tajna uspešnog i harmoničnog braka dvoje poznatih ljudi?

– Tajna je Ljubav! Nju bezuslovno treba da prati zdrav razum i dobra komunikacija partnera koji treba da razgovaraju o svemu, da budu tolerantni, da poštuju različitost i da budu zadovoljni sobom, onim što rade. I onda je lepo svima, pa i ljudima u okruženju.

Da li se vaš suprug meša u vaš izbor pesama i obrnuto – koliko vi utičete na njegovo prihvatanje uloga?

– Ivanovo mišljenje uvek uvažim pri odabiru pesama ili snimanju spota. Ono mi je dragoceno. I njemu znači moja podrška pri izboru njegovih poslovnih poduhvata.

Antistres misao