Jelena Stefanović Suze peku samo prvi put

Jelena Stefanović
Suze peku samo prvi put

– Interesantno, kada su krenule da pristižu prve reakcije, svi su govorili da su se pronašli u nekim delovima knjige. Muškarci su mi javljali da na drugačiji način posmatraju svoje ćerke. Zapitala sam se tada koliko zaista ima srećnih i zadovoljnih ljudi, ako svako može da proplače čitajući knjigu, prepoznajući i sebe u njoj – priča Jelena.

“U tom vremenskom razdoblju sam uspela da prihvatim i činjenično stanje što se razvoda mojih roditelja tiče – da se sa tatom viđam jako retko, ali da su zato trenuci koje sam provodila sa njim zaista bili fantastični. Naravno, jedino ih je trebalo dočekati. Jer, kada bismo se dogovorili da se vidimo, uvek mu je nešto iskrsavalo u poslednjem trenutku…” (deo iz knjige)

Boba 2

Knjiga je na trenutke duhovita, često tužna, ali i radosna – baš onako kako zaista teče i naš život.

– Većina ljudi mi kaže da je izuzetno hrabro napisati knjigu i podeliti sa drugima svoja najdublja osećanja – razmišlja na glas naša sagovornica. – Ali, zašto je potrebna hrabrost da se bude iskren?! Izgleda da živimo u svetu gde su foliranja i laži normalne, a da se kaže ono što se misli – e, za to je potrebna hrabrost!

A lepota celog našeg odnosa kao oca i ćerke, koji je išao do ekstrema, od najružnijeg do najlepšeg,  jeste ta iskrenost, jer na kraju – ništa nije ostalo nedorečeno između nas. Sve je bilo iskreno, ja sam bila takva, on je bio takav. Toliko toga sam mu zamerala, a karakter sam nasledila od njega. I dolazimo do toga da sve što prosuđujemo i zameramo, baš to postajemo.

Antistres misao