Jelena Jović Da li ste spremni za čuda?

Jelena Jović
Da li ste spremni za čuda?

Prepoznala i osvestila sam svoju veliku žeđ i glad za životom, ali i one delove mene koji su očigledno odlučili da umru, jer su do tada bili toliko zanemareni, zapostavljeni i nevoljeni, da je za njih jedina alternativa bila upravo – smrt. Ne prepuštajući se savetima lekara za hitnu operaciju koja bi trebalo da mi spase život, krenula sam na put otkrivanja sebe. Istraživala sam, tražila, čitala, posećivala stručnjake u raznim oblastima – od zvanične do alternativne medicine i psihologije i NLP-a. U razgovoru sa jednim duhovnim lekarom došla sam do ključne spoznaje – moja štitna žlezda – moj leptirić kako ću je kasnije nazvati, žrtvovala se za mene. Moja štitna žlezda je mene zaštitila od mene same. Rak nikada ne pada s neba i ne dolazi iznenada. To je stanje celog organizma koje smo sami stvorili i sami, mi i jedino mi, njemu doprineli. On se manifestuje na fizičkom nivou kao poslednja faza procesa koji je započet mnogo ranije i koji je posledica duboke emocionalane povređenosti, a kod mene – potisnutih, neiskazanih, neizraženih i neizgovorenih emocija. Odjednom sam osetila beskrajnu ljubav prema svojoj štitnoj žlezdi i opcija da je odstranim zato što je možda životna pretnja za mene, postala je  nemoguća. Osetila sam pored duboke ljubavi i zahvalnost, jer moje nesvesno se pobrinulo za to da bez obzira šta se dešava sa nekim od mojih organa, moje zdravlje bude na optimalnom nivou. Bilo je potrebno ne kao do tada, deklarativno voleti sebe, ja sam počela da osećam šta to znači kada zaista volimo sebe i ta ljubav, bliskost i povezanost su napravile promenu. Jednom kada se povežemo sa sobom, uvek znamo kako da posegnemo za tim resursom i obećavši sebi da ću slušati uvek od tada šta mi moje telo govori, puna entuzijazma nastavila sam svoj put.

Jelena Jović

Bila sam spremna da prihvatim i prigrlim sve što mi je život donosio na tom mom putu, a to je bio i susret sa duhovnim učiteljem koji mi je pomogao da ,,očistim mulj iz svoje čaše’’. To je bio još jedan izazov i to iskustvo je bilo toliko intenzivno da sam se u nekim trenucima osećala da prognoza da umirem zaista može tada da se realizuje. Ipak, nakon ,,patnje’’ kroz koju sam prošla oslobađajući se nekorisnog tereta koji sam nosila, mulja koji se zapekao, jednog jutra sam se probudila potpuno drugačija, sveža, nova, puna ljubavi prema sebi, svetu oko sebe i spremna da krenem sa procesom samoisceljenja.

Na kontrolnom pregledu je konstatovano da je tumor koji su do tada smatrali kobnim i pogubnim za mene – u stvari pravio BALANS i da je moja odluka da svoju štitnu žlezdu upravo ja zaštitim, kao i ona mene do tada, od operacije i odstranjivanja, bila optimalna za mene. I tada sam shvatila da se čuda dešavaju kada smo spremni da ih doživimo.

Jelena Jović, NLP master i coach, danas drži radionice za podršku drugim osobama koje imaju slične ili iste probleme kroz koje je i sama prošla. Više o tome na linku Heart Balance Coacing.

 

Antistres misao