Istraživanja Šta će se desiti ako uveče isključite telefon?

Istraživanja
Šta će se desiti ako uveče isključite telefon?

Ritual nakon večernjeg izlaska

A ako izađete sa prijateljima na piće posle posla i propustite „večernji policijski čas za san“? Nikakav problem. Tokom puta do kuće iskoristite svoj mobilni telefon maksimalno – slušajte muziku, dopisujte se i pregledajte ono što vas zanima. Ali u trenutku kada prođete kroz vrata vašeg doma, samo pratite svoj noćni ritual… i u krevetu ste u roku od 30 minuta.

antistres vodic 6

Vikend za pamćenje, bez svetlećeg ekrana

Nakon radne nedelje, stigao je i „vikend izazov“, najteži deo vežbe odricanja od konstantnog držanja mobilnog u ruci. Dakle, u petak uveče možda izlazite u divlju noć, tako da je i mobilni sa vama u provodu. Međutim, baterija je uveliko na minimumu. To znači da nema ni Instagrama ni Tvitera u nastavku noći. Ali se zato možete fokusirati na razgovor sa prijateljima ili ples uz muziku koju volite. Primetićete koliko često svi ostali gledaju u svoje uređaje. Ali, ne osuđujte ih. I sami ste bili u toj ekipi par dana ranije. Ako vas ovo ne natera da shvatite koliko su nam mobilni telefoni postali kočnica (naravno, imaju oni i dobrih strana), onda je vežba uzaludna.

antistres vodic 1

Ako ne možete da se posvetite vežbi „bez ekrana“ tokom cele nedelje, probajte bar povremeni digitalni detoks – napunite kadu a uređaje ostavite van kupatila. Nećete propustiti toliko važne događaje, a svakako ćete se opustiti, bar na kratko.

Tekst: Marina Manga
Foto: Maxpixel, Pxhere, Pixabay, Pexels
Antistres misao