Ispunite svoj život novim iskustvima NEPROCENJIVE ŽIVOTNE RADOSTI

Ispunite svoj život novim iskustvima
NEPROCENJIVE ŽIVOTNE RADOSTI

3. Iskustva nam otvaraju vrata za koja nismo ni znali da postoje. Putovanja su nesumnjivo jedan od najboljih načina da se upoznaju različite kulture i običaji. Takvo obrazovanje nikada nećete doživeti u učionici bez obzira koliko učite. I ne morate da putujete širom sveta. I vikend varijante nude novo i sveže iskustvo.
Boravak u prirodi može biti izuzetno lekovit na svaki način. Neke od mojih najdražih uspomena su trenuci provedeni u prirodi, gde apsorbujete lepotu kroz različita čula. Nekada takva iskustva mogu da vam promene život iz korena.

4. Uz pomoć iskustva učite važne životne lekcije. Putovanja na nova mesta naučiće vas strpljenju, prihvatanju, razumevanju drugačijih običaja, ljudi, okruženja… Takva iskustva mogu da transformišu vaš život i mnoga vaša dotadašnja shvatanja.

srecni_sa_iskustvom

Iskoristite to što volite i preusmerite svoje iskustvo na konkretnu oblast

5. Uspomene mogu da posluže i kao terapija. Za mnoge ljude iskustva predstavljaju sakupljanje vrednih i radosnih uspomena koja mogu da budu korisna kad se nađete u teškom životnom periodu. Naravno da to neće doneti potpuno distanciranje od sadašnjosti ali lepe uspomene na neki način mogu da budu prilično terapeutske. Sasvim je dovoljno da posluže kao podsetnik da stvari nisu tako strašne kao što izgledaju.

6. Iskustva vam pomažu da razumete koliko je važna zahvalnost. Osećaj zahvalnosti zbog svega što vas okružuje je najbolji način da živite u miru sa sobom. Ništa nije slučajno pa ni to da ćete se sigurno osećati bolje ako svoj život preplavite različitim iskustvima. Postoji razlog zašto se osećate euforično i “živo” nakon nekog fenomenalnog koncerta, filma, pozorišne predstave… Svako takvo iskustvo je nezamenljiva kockica koja gradi naš život u pozitivnom pravcu i vi, makar i na podsvesnom nivou, to dobro shvatate.
Zato, samo napred – ispunite svoj život novim iskustvima. Mnoga od njih vas neće ništa koštati, neka će biti i skupa sa finansijske tačke gledišta, ali vi ćete biti bogatiji sećanjima i životnim lekcijama. A ukoliko želite potpuno zadovoljstvo, iskustva bi trebalo povezati sa strastima, sa onim što vas uveseljava i donosi suštinski osećaj radosti.

Tekst: Anđelika Rosić
Antistres misao