Filis Kristal metoda Raskidanje sputavajućih veza

Filis Kristal metoda
Raskidanje sputavajućih veza

Filis Kristal metoda se bavi raskidanjem sputavajućih veza čija svrha je duhovni razvoj, sloboda i integritet. Polazna tačka je postojanje našeg mudrog unutrašnjeg glasa: Više svesti, koje usmerava naše odluke i našu sudbinu. Kroz taj kontakt dobijamo pomoć i podršku da postanemo nezavisno i celovito ljudsko biće koje se oslanja jedino na svoj unutrašnji izvor sigurnosti i mudrosti;  jasnije razumemo sovje probleme i nalazimo rešenja za njih.

Osnivač metode je Filis Kristal koja kaže da je prvi korak u oslobađanju ritual “odvezivanja” od roditelja (ili osoba koje su podizale dete). To se ne odnosi samo na one koji su dete kontrolisali, zapostavljali, kinjili, već i obrnuto – svojom preteranom ljubavlju i brigom nas sprečili da se samostalno razvijamo. Filis Kristal metoda se suštinski razlikuje od drugih po tome što nam pomoć neće pružiti nikakav sveštenik, guru ili drugi autoritet već ćemo je naći u samom sebi, ako smo spremni da uzmemo svoj život u svoje ruke, prepoznamo i prekinemo sve vrste kontrola i prestanemo da prebacujemo odgovornosti za svoje probleme na nekoga ili nešto.

Filis Kristal 2Filis Kristal (1914-2016) je psihoterapeut Jungove i Eriksonove škole i autor niza psiholoških tehnika za oslobađanje od lažnog identiteta i negativnog programiranja koji tokom života gradimo kroz uticaj vaspitanja i kulture. Kroz knjige i seminare je inspirisala veliki broj ljudi širom sveta da se menjaju i ostvare svoju slobodu i potencijale. Napisala je više knjiga, od kojih su Raskidanje vezanosti, Dalje raskidanje vezanosti, Raskidanje karmičkih veza,  Konačno iskustvo, poznate širom sveta, a održala je i dva izuzetno uspešna  seminara u Beogradu 2012. i 2014. godine i  inicirala rad sa ovom metodom na našim prostorima.

Tekst: Ljiljana Ilić, reiki učitelj – predsednik Karuna Reiki centra Srbije
Foto: Pixabay, privatna arhiva
Antistres misao