Dr Jana (Ioanna) Batsialou ČOVEK MORA DA SE MENJA KAD SE NE OSEĆA DOBRO

Dr Jana (Ioanna) Batsialou
ČOVEK MORA DA SE MENJA KAD SE NE OSEĆA DOBRO

Lepota je antistres. S obzirom da se bavi spoljašnjom lepotom, Jana kaže da je to uvek zahvalno zbog toga što kod nje dolaze pacijenti koji žele da se osećaju bolje. Lepota im možda neće doneti potpuni beg od stresa ali će ih u svakom slučaju usrećiti.
– Mi živimo u takvom vremenu, ali je drugačije kada se bavite nečim što je lepo. To je kao najlepši ukrasni papir – kada se pogledate u ogledalo, zadovoljni ste onim što vidite. S druge strane, moji lekari se bave unutrašnjim organima jer i oni utiču na naš spoljašnji izgled, ali i na naše duhovno stanje što je izuzetno važno da biste bili zadovoljni. Ne možeš da budeš potpuno lep i zdrav ako nisi zadovoljan svojim unutrašnjim stanjem duha. I obrnuto. Na primer, ako je neko gojazan pa oslabi i zadovoljan je svojim spoljašnjim izgledom, onda se menja i njegovo unutrašnje zadovoljstvo. Naš cilj je da neko promeni način življenja, a svi mogu to sebi da priušte, samo treba da donesu odluku. Naš život ide dalje, ali čovek mora da se menja kada se ne oseća dobro.

10c

Kada smo zadovoljni izgledom i naša duša se veseli

Zadovoljni u svojoj koži. Zadovoljstvo što nekome može da promeni život na bolje, da usreći pacijenta onime što može da mu pruži, naša sagovornica pretvara i u svoju sreću. Jer se i ona tada dobro oseća. To je neka vrsta njenog ličnog antistresa, bez obzira što puno radi i skoro svaki vikend je u drugoj zemlji.
– Imam i neke „dodatne“ antistres sisteme. Kad god imam priliku idem na masažu, reiki, homeopatiju, biomagnetnu medicinu, to jest, pokušavam da se bavim sobom. Što se tiče duhovnog stanja, ja sam neko ko puno čita pred spavanja, veruje u 10 božjih zapovesti, posti jer je to vid pročišćavanja… I dobro mi je samoj sa sobom.

Savet za čitateljke. Svako bi trebalo da pronađe neko vreme za sebe, iako svi misle da to nije moguće. Svi pokušavamo da zadovoljimo druge a najmanje sebe. Kako svako odmah nađe vreme kad se razboli? Ljudi moraju više da se druže, da se vole… Ako samo gledate TV, eto depresije i stresa… Bolja je knjiga, druženje, priroda… I odmah se osećate osveženo.

Tekst: Jasmina Stefanović
Foto: www.mesotherapy.rs
Antistres misao