Čuvari zdravlja


Narandža se jede cela KORA KOJA UBRZAVA METABOLIZAM

Narandža se jede cela
KORA KOJA UBRZAVA METABOLIZAM

Godinama smo pažljivo ljuštili narandže, a onda su istraživanja otkrila da je kora ovog južnog voća, posebno onaj unutrašnji deo, prepuna vitamina i korisnih sastojaka za organizam Iz Svetske zdravstvene organizacije stigla je preporuka da se narandža jede – cela. Naravno, prvo koru treba dobro oprati, najbolje vodom i limunovim sokom. Da ima vitamina C, da je ukusna i sa ... Opširnije »

Masaža toplom čokoladom STIMULACIJA VIŠE ČULA

Masaža toplom čokoladom
STIMULACIJA VIŠE ČULA

Masaža toplom čokoladom nije samo prijatan, već i zdravstveno koristan tretman jer se istovremeno stimuliše više čula. Čokolada, osim što divno miriše, relaksirajuće deluje na psihu, smanjuje napetost i stres Pored opuštanja tela i smirivanja uma neverovatan miris čokolade budi sva naša čula. Nežna stimulacija energetskih tačaka smanjuje napetost i stres, a miris čokolade daje prijatan osećaj relaksacije, opušta i ... Opširnije »

Orange Malu masaža POTPUNI OSEĆAJ OPUŠTENOSTI

Orange Malu masaža
POTPUNI OSEĆAJ OPUŠTENOSTI

Orang Malu je nova tehnika masaže na našim prostorima, koja se radi sa ciljem da se  povrati ravnoteža između tela i uma. Mešavina je raznih uticaja, uključujući ajurvedsku, klasičnu, energetsku masažu i refleksologiju Orang Malu masaža vodi poreklo sa indonežanskog ostrva Java, kasnije se proširila na Bali, pa i na ceo svet. Njena suština je u filozofiji koju prenosi drevni ... Opširnije »

Nutricionista Džoel Marion predlaže BOROVNICE, BROKOLI I PILETINA ZA OPUŠTANJE

Nutricionista Džoel Marion predlaže
BOROVNICE, BROKOLI I PILETINA ZA OPUŠTANJE

Imali ste stresan dan? Američki nutricionista Džoel Marion predlaže da se u tom slučaju odlučite za jednu od sledeće tri namirnice – borovnice, brokoli ili pileća prsa na vašem tanjiru će vas veoma brzo opustiti Borovnice. Čudesne plave bobice su pune antioksidanata, hranljivih materija koje su odlični borci protiv slobodnih radikala i oksidativnog stresa koji ometaju normalno funkcionisanje organizma. U ... Opširnije »

Pojačivači raspoloženja HARMONIJA VINA I HRANE

Pojačivači raspoloženja
HARMONIJA VINA I HRANE

Dobro odabrano vino može da istakne ukus hrane i obratno – vino može da zasija u pravom svetlu kada «prati» pravo jelo. Uživanje u dobrim kombinacijama je odličan recept za popravljanje raspoloženja Još je u 19. veku bilo poznato da šampanjac ide dobro uz ostrige, belo vino sa plodovima mora, a crno sa crvenim i mesom divljači. Ta pravila su, ... Opširnije »

Antistres misao