Budi svoj jer ORIGINAL vredi više od kopije

Budi svoj jer
ORIGINAL vredi više od kopije

Na kraju… Žalimo samo za šansama koje smo propustili, vezama u koje se, iz straha, nismo upustili i odlukama koje smo prekasno doneli. – Luis Kerol

Evo brutalne istine: „Više ćete zažaliti zbog stvari koje niste uradili nego zbog onih koje ste radili a bile su pogrešne.“  Važna lekcija u životu je da čak i ako napravite grešku, naučićete nešto novo.

Biće koje se menja je biće koje živi. – Virdžinija Vulf

original 2

Često čujemo od stučnjaka da je sreća u pronalaženju sebe. Usput smo saznali da je naše pravo ja negde sakriveno i da nam je životna misija da ga nađemo. Koliko puta ste čuli komentare drugih kako su „morali da pobegnu da bi pronašli sebe“?

Međutim, usredsređivanje na pronalaženje sebe nije obavezno put do sreće. Razlog za ovo leži u životnoj lekciji preuzetoj iz budizma: “Biće se uvek menja”. Ako prihvatite ovu ideju, onda nema potrebe da „tražite“ vaše pravo ja. Umesto toga, imate moć da se promenite u bilo kom trenutku života. Sada se možete fokusirati na to da budete osoba kakva želite i na ono što vas čini srećnim.

Iskreno pogledajte svoj život. Da li ste verni sebi ili očekivanjima okoline? Zapamtite, vaša vrednost je u originalnosti. Dugujete sebi da budete iskreni sa svojim snovima, da živite svoju sreću, da živite bez žaljenja.

Priredila: Marina Manga
Foto: Pexels, Unsplash
Antistres misao