Božica Velousis Pisanje čoveka oslobađa od stresa

Božica Velousis
Pisanje čoveka oslobađa od stresa

Božicin prvi roman “Sve je to ljubav” nastao je za vreme njene trudnoće, jer je pisanje izuzetno smirivalo. Nama je otkrila zanimljive detalje iz ovog perioda života, koji su pretili da budu stresni, ali su se pretvorili u nešto sasvim drugačije.

– Bila sam veoma hrabra trudnica. Mesec dana pre porođaja, provela sam u bolnici Narodni front, na odeljenju visoko rizične tudnoće. Osećaj da je bilo šta rizično, nije ni malo lak. Naročito ako se radi o vašem nerođenom detetu. Ipak, verovala sam u naše lekare i bila vrlo pozitivna. A sam odlazak u bolnicu je bio iznenadan, tako da sam shvatila da treba da odložim sve svoje obaveze. Jedna od njih je bilo i – venčanje. Međutim, moj suprug to nije želeo, tako da smo ovaj važan događaj organizovali u bolnici koja nam je ustupila salu. I kumovi i matičar su došli u Narodni front, te sam ja u devetom mesecu rizične trudnoće izgovorila sudbonosno – da. Priliv te pozitivne energije dao mi je snagu da na svet 1. oktobra prošle godine donesem zdravu devojčicu sa imenom Lina.

Naša sagovornica je za kraj ovog razgovora poželela da svim mladim mamama i trudnicama da savet o tome koliko je važno da veruju u sebe, a onda i u druge, ma koliko im se neka situacija činila rizičnom.
– Vera u ljubav pomoći će vam da prevaziđete sve životne nedaće – kaže Božica.

Pripremila: Jasmina Stefanović
Antistres misao