ASTRO ĆOŠE ALIsa Strah od letenja

ASTRO ĆOŠE ALIsa
Strah od letenja

Sunce je u Vodoliji. Dani kada se rađaju originalni, slobodoljubivi, buntovni, pre svega humani ljudi. Kada Sunce prelazi preko ovog znaka svima nama donese po neku buntovnu želju ili viziju kako da svoj svet učinimo boljim.

Merkur je takođe u Vodoliji. Brzo se kreće i približava znaku Riba. U Ribama Merkur pada. Smanjuje svoje uticaje, odmara, ćuti. Povlači se u svet knjiga, pisanja i analize. Dok je u Vodoliji Merkur završava svoj kreativni rad. Sa Merkurom u Vodoliji osobe su nezavisne, originalne i talentovane za više oblasti. Često su i samouki, pa sviraju nekoliko instrumenata, ili poznaju više različitih veština. Dobri su konstruktori, inovatori uvek zainteresovani za nauku. Ako ima loših aspekata – onda čovek sve dobro osmisli, ali malo toga ostvari. Merkur u Vodoliji je bukvalno avion u letu preko čistog plavog neba. Čelična ptica koja brzo prenosi putnike sa jednog na drugo mesto, vazdušnim putem. Nekada je ova slika mogla da se nađe samo u bajkama o „čardaku ni na nebu ni na zemlji“ , u priči o „letećem Holanđaninu“ ili letećim sankama deda Mraza. Danas „letenje“ jeste uobičajena pojava.  Tibetanska učenja zabranjuju svako ubrzavanje kretanja, jer čovek tada propusti da nauči ono što mu je dato da sazna na svom PUTU. Danas ljudi manje ili više žure – ne zna se GDE. Mogu još uvek da biraju na koji će način putovati i koliko će pažnje posvetiti ZNAKOVIMA PORED PUTA. Postoji još jedna sposobnost Merkura u Vodoliji, a to je ČITANJE IZMEĐU REDOVA… Otkrivanje skrivenih značenja.

Venera se približava 27. stepenu Riba – mestu svoje egzaltacije. U natalnom horoskopu, daje ekstremno osetljive osobe. Ženama tolika potreba za ljubavlju uskrati racionalnost, previše rizikuju, preteruju u radoznalosti i strasti. U stalnoj potrazi za idealnim partnerom ulete u preljubu, previše opterete nerve, pa pate od nesanice, lako posegnu za opijatima. Intenzivno. Muškarci su pomirljivi sanjari, lako dozvole ženi da vodi. Ignorišu koketiranje partnerke, vežu se za svoj izbor i ne žele promenu. Prelazak Venere preko ovog mesta donese uznemirenost svima koji imaju Veneru u vodenim znacima. Sa Venerom u Devici u Natalnom horoskopu, žena oseti napad suparnice ili poredi svoje i kvalitete drugih žena. U mladosti Venera u Devici nikako ne razume priče o lepoti i sebe smatra manje lepom.  Čak iako ima skladan izgled ona sebe smatra manje lepom. Više je zanima mentalna veza sa partnerom. Stalno analizira i često se izgubi u svojim razmišljanjima o ljubavi. U ovom periodu rastu njene sumnje u svoje kvalitete. Za sve ostale – ulepšavanje, trošenje na „gluposti“, kupovina ukrasa za kuhinju, alata za garažu, i cipele, cipele, za sve opsednute obućom.

Mars je u znaku Strelca. Dovoljno siguran u sebe. Uspeva sebe da ubedi da je stvoren za sve. Za žene ovo je takođe dobar položaj Marsa. Mars znači aktivnost, tako da su oba pola aktivna u poslu kojim se bave. Entuzijazam, izlivi energije, radost, lepa druženja. U natalnom horoskopu Mars u Strelcu je i osećaj za ritam, muzikalnost. Borac za ideale, veseo i omiljen.

Jupiter u Jarcu je štedljiv, Saturn u Jarcu strog i uobražen, Uran u Biku je u padu, improvizuje – pokušava da bude praktičan na nov način, Neptun je u Ribama – lepo mu je, jer je kod kuće – tajanstven i nadahnut, Pluton u Jarcu – preti prazninom.

“Dok su obale u svađi, voda će mirno proticati” Branko Miljković

Aleksandra
061 63 1 63 96
Antistres misao