ASTRO ĆOŠE ALIsa Gle Meseca al se nakrivio

ASTRO ĆOŠE ALIsa
Gle Meseca al se nakrivio

U večernjim satima oko 22h, Mesec ulazi u znak Blizanca. Gde je bicikl? Da li je ispravan? To su misli za ovo veče. Neko će možda krenuti u večernji obilazak grada biciklom. Donosi nam želju za igrom, laganim razgovorom i šalama. Pošto je Merkur retrogradan u Ribama – znaku svog pada, ipak treba biti oprezan sa igrama i vožnjom. Vraćanje, zadržavanje i sudari mogu da se dese i pešacima i vozačima električnih trotineta.

Sunce je u Ribama do 20.marta. U utorak 25.februara Merkur u hodu „unazad“ prelazi preko Sunca. Vraća nas po nešto što nismo valjano ili do kraja uradili. Sunce ima tu osobinu da spaljuje svaku planetu, pa tako može da se desi da zaboravimo šta je ono trebalo da uradimo. „Jesam došla ili pošla…?“- rečenica iz vica o senilnoj starici, može da se desi i mladima. Zaboravljanje, a onda odlaganje i ostavljanje za posle… a onda nikad. Guranje pod tepih neobavljenih poslova i prećutkivanje reči koje je trebalo reći. Ovo može da se desi svima koji imaju Sunce u Ribama, ali i svim mladim ljudima. Merkur predstavlja mladost, detinjstvo, školu. Vraćanje je i planirano, jer se produžio raspust.

Venera ulazi u poslednju dekadu znaka Ovna. Svi koji imaju Veneru na 20.stepenu Ovna, mogu da dožive veliku promenu. Početak nečega novog,  ali uz veliko negodovanje starijih ili autoriteta. Slika podseća na mlade koji pošto poto hoće da započnu svoju priču, ali nisu samostalni, a porodica se protivi tome. Venera ima loš ugao sa Saturnom. Pošto je u Ovnu, može čak da ostavi nekoga ko je vredno počeo svoj novi posao, i bez posla i bez zarade. Sve do 10.marta, kada prestaje ovaj loš uticaj, treba biti obazriv i ne sukobljvati se sa predpostvaljenima. Ovaj period donese i kašnjenje sa papirologijom, pa svi dokumenti koji treba da stignu, budu zatureni u nekoj fijoci. Kaže naš narod „Strpen spasen…“ Mada to nije baš tako lako.

Mars je u Jarcu. Pravi dogovore i pregovara sa svima koji hoće da čuju njegove predloge. Ima dobar aspekt sa Merkurom i sa Uranom. Međutim Merkur je retrogradan i u Ribama, pa možda čak nudi nešto neprilično sa apetitom da brzo zaradi (Uran u Biku). Oprez. „Tri put meri jednom seci!“. Proveravajte dogovore za posao. Mars se približava Jupiteru pa ga to čini posebno hrabrim, jer ima podršku nekog ko je „iznad“ njega. Treba se stvarno zapitati šta nam je važno. Da uspemo ili da ostanemo korektni u postupcima i verni principima.

Jupiter, Pluton, pa za njima Saturn, su u znaku Jarca. Pluton u ovom slučaju predstavlja fatalnu prepreku i čudne obrte. Doneo je i virus koji napada istočni narod, ali i sve ostale. U povoju je ozbiljna panika za Evropljane, jer virus ne bira. Za mesec dana, Saturn ulazi u znak Vodolije, a Mars se nađe između Jupitera i Plutona. Baš razdražljiva kombinacija. Jedino Saturn u vazdušnom znaku, može da donese „nov“ vazduh i rešenje za virus. Promena može da nastupi u „bogatim“ (Jupiter) zemljama koje smišljaju rešenja za male, manje bogate, uz ucene i pretnje. Mešanje (Mars) u posao kome nije dorastao, doneće neuspeh svim stranama. Početak proleća, donosi mnoge nedoumice, razrešenja koja nisu rešenja, već pokušaj da se zauzme pozicija „glavnog“. Ko je čitao „Stripoteku“ seća se Iznoguda koji jedino želi da postane „kalif umesto kalifa“. Pa od prilike tako nekako. Sve u svemu, treba štedeti energiju, čuvati se brzih odluka i poslova.

Aleksandra
061 63 1 63 96
Antistres misao