Astro čoše ALIsa Ananas!

Astro čoše ALIsa
Ananas!

Sunce 19. februara ulazi u znak Ribe, pa svim Ribama srećan rođendan! Ribe su 12. znak horoskopa, vodeni, promenljivi, ženski znak. Vladari  Neptun i Jupiter. Zaštitnik  je vere i crkve (tajni znak hrišćana iz vremena početka hrišćanske vere bio je RIBA). Daje umetnike, slikare, muzičare, pomorce, ili službenike. Emotivan. Čovek – Riba, uvek sve provlači kroz svoj emotivni sistem, nežnog zdravlja, zaljubljuje se i voli tajno – platonski, piše poeziju i duga pisma. Pun poštovanja za starije i razumevanja za mladje. Prema sebi je previše opušten, nemarnog izgleda, ne ceni svoje kvalitete, pa ga drugi preskoče. Obožava prirodu, boje, tradiciju, slike, stihove, predanja i bajke,crkve, romane, more, tajna društva. Ne voli sisteme, vojsku, uobraženost.

Dok je Sunce u Ribama prelazi preko Merkura koji je u retrogradnom hodu i preko Neptuna. Donosi nam svima emotivan deo godine, više komunikacije i često vraćanje. Nekome će doneti i divnu inspiraciju za pisanje, slikanje ili komponovanje – buđenje uspavanih talenata ili znanja koja dugo nismo koristili.

Merkur je u Ribama od 3. februara. Ovo je znak njegovog pada. Donosi zamor i pad koncenracije. Uzgred, u predhodna dva teksta pogrešno je unet znak Vodolije umesto Riba u tabeli za Merkur, pa evo i dokaza da ovaj pad koncentacije stvarno usporava i rađa greške. Od  ponedeljka 17. 2, Merkur kreće retrogradno. Vraća nas po zaboravljene stvari, ali i donosi susrete sa prijateljima i rođacima koje dugo nismo videli.

Venera je u Ovnu od 8. februara. Donosi energiju Venere na muški način. Puna je impulsa i potrebe da se uhvati u koštac sa problemima, ili da neke ljude pridobije za svoj cilj. Ako uradimo nešto brzopleto u ovom periodu, to je uticaj Venere u Ovnu.

Mars je od 16. februra u Jarcu. Ovo je mesto njegove egzaltacije. Postepeno raste ka svom odabranom vrhu. Ambicija. Uspeh u poslu, politici, gradnji ili svakom drugom poduhvatu. Sa dobrim aspektima uspeh sledi obavezno, posebno za one koji imaju Marsa u Jarcu u natalnom horoskopu. Sa lošim aspektima – Sizif koga su bogovi kaznili, da večno gura teški kamen uz brdo. Čim stigne do vrha, kamen se odkotrlja ponovo u podnožje brda… i on nastavlja isti besmisleni posao. Često sebe vidimo kako obavljamo baš ovaj sizifovski posao i pitamo se o smislu svega što smo u životu uradili. Sizif je bio i kralj i najmidriji čovek svog vremena, ali je hteo da dokaže da je lukaviji od bogova. Alber Kami o Sizifu – čoveku apsurda kaže: „…on više voli svoju hrabrost i logiku. Prva ga uči da živi bez žalbe i da nastavi sa onim šta ima, a druga ga obaveštava o njegovim granicama.“ A na kraju zaključuje „Ostavljam Sizifa u podnožju planine! … Sama borba da se stigne do vrha, dovoljna je da ispuni ljudsko srce. Sizifa treba da zamislimo kao srećnog.“

Dok je u Jarcu Mars donese svima nama potrebu da se u nečemu dokažemo. Plasman ideja ili završen posao za koji se očekuje nagrada, napredovanje, je dobar efekat Marsa u Jarcu.

U Jarcu su i Jupiter, Pluton i Saturn. Već se o njima dovoljno filozofiralo. Nego, Jarac kao znak je zanimljiv, jer predstavlja samu ambiciju i tvrdu volju. Evo još nekih zanimljivosti o Jarcu. Njegova strana sveta je Jug, a boja crna i braon. Zemlje koje su u horoskopu Jarac su: Srbija, Bosna, Bugarska, Makedonija, Albanija, Gruzija, Indija, Vatikan. Gradovi: Brisel, Oksford. Imena (Saturnova): Đorđe, Karađorđe, Boško, Časlav, Kosta, Kosara, Petar, Petra, Srba, Tanja, Vuk, Vukosava, Zvonimir.

Literatura: „Ne verujte, proverite“ Mile Dupor, „Knjiga vladarstava u astrologiji“ Aleksandar Imširagić, „Legenda o Sizifu“ Artnit.net

Aleksandra
061 63 1 63 96
Antistres misao