Asja Širovnik Moškon o čarima roditeljstva PRVO SU SE SRELE NAŠE DUŠE

Asja Širovnik Moškon o čarima roditeljstva
PRVO SU SE SRELE NAŠE DUŠE

Kako ono čime se bavite može da pomogne u roditeljstvu?
– Mislim da me je moj rad učinio jako otvorenom za telepatsku komunikaciju i na taj način mogu da budem u toku sa svim potrebama, osećajima i procesima kroz koja prolazi moje dete. Takođe sam svesna njegove ZRELE DUŠE, pa ga ne tretiram kao malu bebu koja “ništa ne zna”, već kao biće mudrosti, koje poštujem i prema kojem se odnosim sa dubokim razumevanjem. Najlepše je to što mi taj odnos već sada uzvraća.
Upravo sam završila i čitanje dve fenolmenalne knjige Zašto je ljubav bitna i kako naklonost oblikuje bebin mozak i Um vašeg novorođenčeta.
Obe knjige su pune istraživanja koja dokazuju da je svest kod malih bebica potpuno prisutna, da se mozak razvija već u materici i da se naš odnos sa bebom formira još u periodu kada fetus ima samo nekoliko nedelja. Knjige potvrđuju i moja istraživanja u regresiji kojom uvodim svoje klijente u njihova sećanja u materici i kada su bili male bebe, tako da kada gledam u oči svog deteta znam da je svega svesno, možda čak i više nego mi “odrasli” ljudi.

Koliko se vaši stavovi o odnosima između roditelja i dece razlikuju od stavova vaših roditelja prema vama?
– Moja majka je za ono vreme imala “avangardan” odnos prema nama kao deci, jer je uvek smatrala da smo pre svega bića svesti i odnosila se prema nama kao prema odraslima. Uvek je tražila razuman odnos i nikad nije “umanjivala” naše osećaje ili sposobnosti rečima “pa to su samo deca”. Moj se odnos verovatno evolucijski nadograđuje time što imam više informacija koje potvrđuju intuitivne pristupe koje je moja majka unela u naš odnos. Tako ja sada ulazim u odnos sa svojim detetom sa još više svesti i sa time da je ono meni dato samo na poverenje, pozajmljeno od Boga, kako ja to volim reći, da je moje majčnistvo dar koji treba da odradim da bih mogla SAZRETI kao duša na idući stepen svoje svesti… I ponovo me taj stav navodi da se setim reči moje majke: “Deca nas čine širima, omogućavajući nam da postanemo bolja ljudska bića”. Sada znam kako i zašto.


U narednom periodu Asja nastavlja svoju misiju šireći svest i svetlost. Prolećne dane koristi i za pisanje knjige, što je ranije stalno odlagala. Takođe, u maju mesecu priprema trodnevni transformacijski retreat u Kranjskoj Gori, gde će doći ljudi ne samo iz svih bivših republika, već i iz Engleske, Austrije i Italije.
– Već sada se izgradila vrhunska energija puna pozitvnih vibracija i mnogih “slučajnosti”. To su dva projekta koja za sada spremam sa mojom ekipom i osećam da su oba blagoslovena sa predivnom energijom svetlosti koju je u naš život uneo naš anđeo.

Tekst: Jasmina Stefanović
Antistres misao