Angelica Horvatić Kako da se emocionalno iscelimo uz Proces potpunosti

Angelica Horvatić
Kako da se emocionalno iscelimo uz Proces potpunosti

Completion Process tehnika je veoma specifična po alternativnom psihoterapeutskom pristupu našim emocijama. Dok u klasičnoj psihologiji pričamo o negativnim emocijama i osećajima, ovde je ulaženje u te emocije i osećaje primarno i obavezno, a reči i opis tih emocija i osećaja je sekundarno i manje važno. Proces Potpunosti je emotivni proces – od samog početka, pa do kraja.

Umesto da bežimo od negativnih emocija pričom (našim objašnjenjem tih emocija), mi im u ovom procesu dajemo dopuštenje da budu baš tu gde jesu, prihvatamo i poštujemo ih i ostajemo sa, i u njima. Samo to naše emocionalno prisustvo je jedan od najvažnijih koraka u našem EMOCIONALNOM IZLEČENJU.

Šta je vama lično donela, koja poboljšanja u životu?

– Completion Process tehnika mi je pomogla da iscelim prvo svoj odnos prema sebi a onda i moj PARTNERSKI ODNOS, što mi je bilo preko potrebno i činilo mi se gotovo nemoguća misija sve ove godine. Ljubav, mir i razumevanje koje imam prema sebi i drugima su jednostavno toliko porasli da se osećam kao drugi čovek – osećam se Potpuno i Celovito, svakim danom sve više i više.

Koje su metode, od onih koje primenjujete, najefikasnije protiv stresa?

– Completion Process (Proces Potpunosti), vežbe disanja, meditacija, rad sa unutrašnjim detetom, izlečenje emocionalnog bića, hipnoterapija.

Koji je vaš savet čitaocima koji žele da naprave prvi korak u pravcu ličnog razvoja i isceljivanja?

– Svima koji kreću na ovaj put, kojim se ređe ide, želela bih poručiti da se prisetimo, kad god bude teško, da nije sve u destinaciji, nego baš u tom našem putovanju. Isceljenje ne znači da ćemo se jednog jutra samo probuditi i biti nasmejani, vedri i radosni do kraja života i nikad više nećemo imati problema. Problemi su nezaobilazni deo tog puta.

A do istinskog isceljenja ćemo doći samo onda kad otpustimo otpor prema svemu onome što u našem modelu sveta ne bi smelo postojati i biti.

Dišimo i osećajmo više… Mislimo i mozgajmo manje…
Kad birate učenje, učitelja, tehniku – jednostavno OSETITE šta je dobro i potrebno baš vama u tom trenutku, poštujte taj osećaj i pustite da vas on vodi.

Tekst: Jasmina Stefanović
Antistres misao