A prvog januara, kada se probudite Kako da podignete energiju

A prvog januara, kada se probudite
Kako da podignete energiju

Naravno, i malo vode, koliko želite da bude gust napitak. I pijte ga lagano, ili jedite kašikom. Ne morate sve odjednom, ali za pola sata do sat, bilo bi dobro da čaša bude prazna.

Ovo pomaže da podignete potonulu energiju i osetite se sveže i odmorno.

slika 2

  1. Pre nego što sednete za sto i jedete, možete još malo da „mazite“ svoj stomak. Recimo, jednim barenim jajetom i parčetom tosta, dvopeka ili kriškom hleba koji nije sveže pečen. Sveže pecivo nikako nije dobro! A hleb, pa star dan-dva. I srpski patrijarh, gospodin Pavle, koji je imao od mladosti problem sa stomakom, jeo je hleb star 2 dana, i nije imao tegobe. A što da i vi ne probate?

Ima stvari koje nije dobro da uradite: jedete ostatke da biste oprali tanjir, lakše upakovali preostalu hranu u frižider, presložili je, da jedete usput i iz dosade, jer vam je muka, da se ne baci i slično. Isto se odnosi i na piće, onaj gutnjaj na dnu da se baci flaša ne sme u vaš stomak.

I još nešto ne treba da uradite, ali nema veze  sa hranom: da uključite odmah TV i pratite vesti. Muzika je bolji izbor. Još ako imate snage da đuskate onako za svoju dušu i pevušite, pun pogodak.

A prvog januara možete i početi da pišete koje su to sve želje vaše duše za 2018-tu, ali tako da ne razmišljate koliko su realne i ostvarive već pustite mašti na volju i pratite glas u sebi.

Stavite sebe 1. januara na 1. mesto i radite na tome da tu i ostanete!

Napomena: preporuke za napitke i hranu su saveti medicinskih radnika, iz klasične i tradicionalne medicine, i preporuka je da ih koristite inače svakodnevno.

Tekst: Željka Zebić
Foto: MaxPixel, Wikimedia Commons
Antistres misao